Criză S-400. Turcia anunță că livrarea ar putea fi amânată

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministrul turc al apărării Hulusi Akar a anunţat că livrarea sistemelor de rachete ruseşti S-400 către Turcia "ar putea fi amânată până după iunie", a informat marţi presa locală.

"Ele ar putea să nu prindă luna iunie, dar vor sosi în următoarele luni. Procesul a început", a spus Akar luni noapte într-un interviu acordat canalului privat HaberTurk.

"Există câteva detalii despre acordurile pe care le-am făcut cu privire la achiziţia S-400, în cadrul contractelor. Instituţiile şi organizaţiile vizate continuă să negocieze în legătură cu aceasta", a mai spus ministrul întrebat despre timpul de sosire a sistemelor de apărare aeriană.

 

Turcia lucrează pentru stabilirea locurilor unde S-400 vor fi desfășurate

 

Ministerul Apărării turc lucrează pentru stabilirea locurilor posibile unde vor fi desfăşurate bateriile S-400, a adăugat el.

În aprilie, Akar a declarat că Turcia ar trebui să primească baterii de apărare ruseşti S-400 până în iunie. Bateriile de rachete cel mai probabil vor fi folosite pentru apărarea capitalei Ankara şi Istanbulului.

Statele Unite ameninţă să suspende livrarea avioanelor de luptă F-35 şi să sancţioneze Turcia dacă insistă să cumpere S-400

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel