Contacte între România și Egipt pentru armament și tehnică militară. Industria românească va fi prezentă la Cairo cu un stand național

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: MApN via Romtehnica
Sursă foto: MApN via Romtehnica

Sub egida Patromil, mai multe companii din industria națională de apărare, unele private iar altele de stat, vor participa la expoziția internațională de tehnică militară EDEX 2021 din Egipt.

Standul național al României este organizat de Patromil. Reprezentanții industriei de apărare din România vor participa în Egipt la salonul Egypt Defence Expo 2021 (EDEX 2021) în perioada 29.11 și 02.12.2021. 

Este cea de-a doua ediție a EDEX 2021.

Delegația noastră va fi reprezentată în Egipt și la nivel politic. La Cairo vor fi reprezentanți din cadrul MApN, dar și din cadrul Ministerul Economiei.

 

Industria de apărare din România speră ca anul viitor să se concretizeze discuțiile pe care le vor purta în Egipt

 

Totodată, standul nostru din cadrul expoziției va fi vizitat și de președintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi. 

Cele opt companii din industria de apărare care sub egida Patromil vor fi prezente și își vor expune produsele în HALL 2 stand A181 din cadrul expoziției de tehnică militară din Egipt sunt: C.N. ROMTEHNICA, C.N. ROMARM, PROOPTICA, INTERACTIVE, BLUE SPACE TECHNOLOGY, CERTSIGN, DRASS si TITAN MASINI GRELE.

DefenseRomania vă va ține la curent cu informații „la cald” despre discuțiile pe care delegația noastră le va avea în cadrul exploziției din Egipt cu reprezentanții de la Cairo.

Patromil va invita partea egipteană anul viitor la expoziția BSDA - Black Sea Defense and Aerospace (BSDA 2022) care va avea loc în mai, prilej cu care industria de apărare din România dorește să semneze acorduri care vor fi discutate cu partea egipteană la expoziția EDEX 2021 de la Cairo.

 

Discuții la cel mai înalt nivel politic pentru cooperare în domeniul industriei de apărare între România și Egipt

 

România și Egiptul au o relația bilaterală importantă. În cadrul vizitei pe care președintele Klaus Iohannis a făcut-o luna trecută în Egipt, șeful statului român a discutat cu președintele egiptean el-Sisi, inclusiv despre cooperarea dintre București și Cairo pe zona de apărare. Prezența unei delegații politice, care îi va însoți la expoziția internațională de armament pe reprezentanții industriei de apărare din România, confirmă interesul țării noastre pentru dezvoltarea relațiilor cu statul african.

„În cadrul discuțiilor am convenit că în perioada următoare trebuie să identificăm noi modalități de a valorifica importantul potențial de dezvoltare a cooperării în domenii cu rol crucial atât pentru România, cât și pentru Egipt: industria de apărare, energie, agricultură, transporturi, IT&C, securitate cibernetică, educație, cercetare și inovare”, preciza luna trecută președintele Klaus Iohannis, după întrevederea avută cu omologul său egiptean.

Discuții despre cooperarea în domeniul industriei de apărare au avut loc și în această vară între ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu și Sameh Hassan Shoukry, ministrul afacerilor externe al Egiptului. Întrevederea din iulie dintre șefii celor două diplomații a avut loc în marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe de la Bruxelles.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel