Constanţa găzduieşte Conferinţa Comandanţilor Academiilor Navale din Europa şi NATO

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
Academia navala Constanta
Academia navala Constanta

Conferinţa Comandanţilor Academiilor Navale din Europa şi NATO se desfăşoară, în perioada 29 mai-1 iunie,  Constanţa. 

Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanţa va găzdui, în perioada 29 mai-1 iunie, celei de-a XXI-a Conferinţe a Comandanţilor Academiilor Navale din Europa şi NATO. 

Conferinţa Comandanţilor Academiilor Navale reprezintă forumul cel mai larg de dezbatere a problemelor de învăţământ militar de marină, destinat armonizării obiectivelor şi metodelor de formare a viitorilor ofiţeri ai Forţelor Navale din Uniunea Europeană şi NATO, în concordanţă cu dinamica situaţiilor geostrategice. 

"Academia Navală 'Mircea cel Bătrân' s-a alăturat acestei prestigioase organizaţii în anul 2008, reuşind ca, pentru ediţia din 2018, anul Centenarului Marii Uniri, să fie desemnată, pentru prima dată în istoria sa ca instituţie, organizatoare a acestei prestigioase manifestări. Totodată, Academia Navală 'Mircea cel Bătrân' va prelua preşedinţia forumului educaţional naval pentru următorii doi ani de la Academia Navală a Statelor Unite ale Americii, gazda ediţiei din 2016", se precizează în comunicatul transmis de Statul Major al Forţelor Navale. 

Participanţi din 20 de state

Participanţii din cele 20 de state din Uniunea Europeană şi NATO cu interese maritime vor aborda subiecte din trei domenii fundamentale ale educaţiei şi formării ofiţerilor de marină - educaţia universitară, formarea profesională şi formarea de lideri militari - incluse în tematica generală a conferinţei, Managementul Educaţiei şi Instruirii Navale. Cele trei mese rotunde organizate vor permite liderilor şcolilor de marină din Uniunea Europeană şi NATO să-şi prezinte perspectiva naţională şi propunerile de creştere a eficienţei proceselor de învăţământ ale aliaţilor europeni şi ai membrilor NATO în Domeniul Maritim. 

Statul Major al Forţelor Navale susţine că, în calitate de gazdă, Academia Navală "Mircea cel Bătrân" va avea ocazia să-şi prezinte cu mândrie nivelul înalt calitativ al programelor de studiu derulate, precum şi infrastructura educaţională de ultimă generaţie, puse în slujba formării ofiţerilor din Forţele Navale Române, din Garda de Coastă şi din industria maritimă. 

Academia Navală "Mircea cel Bătrân" este instituţia de învăţământ superior a Forţelor Navale, clasificată ca universitate de educaţie şi cercetare ştiinţifică. În ianuarie 2015, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior a acordat Academiei Navale calificativul superior, grad de încredere ridicat. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel