Consolidarea relațiilor dintre România și Marea Britanie: Londra reiterează angajamentul privind securitatea europeană

Darius Muresan |
Data publicării:
British Army. Foto: Ministerul Apărării de la Londra
British Army. Foto: Ministerul Apărării de la Londra

Secretarul de stat britanic pentru Europa efectuează, astăzi, o vizită oficială la Bucureşti pentru a sublinia angajamentul Marii Britanii de a proteja securitate europeană şi de a consolida relaţiile apropiate cu România. 

Potrivit Ambasadei Regatului Unit la Bucureşti, în semn de solidaritate cu un aliat cheie al NATO, secretarul de stat britanic pentru Europa va saluta cooperarea strânsă cu România în domeniul apărării regionale şi sprijinul continu acordat Ucrainei ca răspuns la războiul provocat de Federaţia Ruse.

Marea Britanie şi România sunt aliaţi importanţi ai NATO, care se opun ferm atacului brutal al lui Vladimir Putin asupra Ucrainei, a spus demnitarul britanic, citat de Rador, înaintea vizitei la Bucureşti.

El se va întâlni cu înalţi responsabili români, dar şi cu ofiţerii britanici din cadrul forţelor NATO aflaţi la Bucureşti şi cu reprezentanţi ai companiilor britanice.

Amintim că recent, noul premier Liz Truss a ordonat o actualizare a analizei sale de apărare și securitate publicată anul trecut și speră să finalizeze noua actualizare până la sfârșitul lui 2022.

Prezentat în martie 2021 drept cea mai mare revizuire a apărării de la Războiul Rece, planul de transformare a sectorului britanic de securitate și apărare a fost deja depășit de evenimentele care au urmat invaziei Rusiei în Ucraina.

Truss și-a reiterat angajamentul de a crește cheltuielile pentru apărare la 3% din produsul intern brut, până în 2030.

Noua actualizare este de așteptat să ia în considerare abandonarea planurilor de reducere a personalului Forțelor Terestre (British Army) de la 82.000 la 72.500.

CITEȘTE ȘI: Războiul Rusiei duce la o schimbare majoră a Armatei britanice: Cea mai mare creștere de cheltuieli militare de după 1950

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel