Conferința Black Sea and Balkans Security Forum organizată de NSC aduce în România experți militari de renume precum generalii David Petraues, Phillip Breedlove sau Ben Hodges

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În perioada 23-24 mai 2024, New Strategy Center va organiza cea de-a opta ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum”, eveniment dedicat problemelor de apărare, securitate și relații internaționale privind regiunea extinsă a Mării Negre și a Balcanilor. 

Partener media al NSC, DefenseRomania vă va ține la curent cu cele mai importante aspecte ale conferinței internaționale Black Sea and Balkans Security Forum.

Forumul este organizat în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale, având ca partener instituțional Ministerul Afacerilor Externe, iar ca partener academic Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterină din București și beneficiază de sprijinul Diviziei de Diplomație Publică a NATO. Evenimentul va avea loc în București, la Athénée Palace Hilton.

Ediția din acest an are drept invitați experți de renume mondial, precum economistul Nouriel Roubini , Generalul (rez) David Petraues, fostul șef la CIA sau fostul Comandant al Forțelor NATO în Europa, Generalul (rez) Phillip Breedlove. 

Cu o agendă ambițioasă și invitați de prestigiu, „Black Sea and Balkans Security Forum” se afirmă ca cel mai important eveniment dedicat securității în regiunea Mării Negre. Forumul va include 41 de paneluri și 161 de vorbitori, reunind oficiali, diplomați, militari și analiști de renume din statele membre ale Uniunii Europene și NATO, precum și din țări partenere. Temele centrale ale acestei ediții vor aborda securitatea în regiunea Mării Negre, amenințările de tip hibrid care se manifestă pe multiple planuri, aspecte ce țin de securitatea energetică, securitatea alimentară, combaterea dezinformării, reziliența cibernetică, securitatea Balcanilor de Vest și alte subiecte prioritare pe agenda publică. În mai multe paneluri se va discuta despre lecțiile învățate pe frontul din Ucraina, iar reconstrucția Ucrainei este o altă temă avută în vedere. Întregul eveniment se dorește a fi o pledoarie pentru securitate și prosperitate la Marea Neagră, un spațiu deschi și liber pentru comerț, conectivitate și exploatarea resurselor energetice. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel