Ungaria, în colaborare cu o companie militară din Turcia, deschide pe teritoriul său o linie de producţie pentru vehicule blindate

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Producătorul turc de vehicule blindate Nurol Makina și compania ungară Raba Otomotiv Holding au semnat un acord pentru a stabili producția de vehicule blindate Gidran în Ungaria, precizeaza publicatia Defence Turk. Blindatele Gidran sunt o versiune a vehiculului 4x4 Ejder Yalcin MRAP de la Nurol Makina.

Joint venture-ul turco-ungar Nurol Makina Hungary va începe în curând să producă vehicule blindate Gidran pentru Forțele Armata Ungare. În conformitate cu termenii acordului, Ungaria va lansa producția de componente și linia de asamblare pentru acest vehicul blindat.

Noul acord va fi o continuarea a contractului semnat în 2019 pentru asamblarea acestor vehicule de luptă în Ungaria, proces care a fost realizat la uzina  Raba din Gyor.

Potrivit presei locale, decizia de a colabora în procesul de producție pentru aceste vehicule blindate a fost susținută de performanța excepțională a blindatelor din seria Nurol Makina în cadrul armatei maghiare.

Ministrul ungar al Apărării, Kristof Szalay-Bobrovniczky, și-a exprimat satisfacția față de produsele companiei turce și a catalogat compania Nurol Makina ca fiind partenerul strategic ales pentru a satisface cerințele Ungariei în materie de vehicule blindate 4X4.

Youtube video image

Acest parteneriat reprezintă un acord reciproc avantajos care subliniază tendința țărilor de a-și uni forțele în sectorul apărării. Nu este vorba doar de schimbul de competențe tehnologice, ci și de optimizarea costurilor de producție și de îmbunătățirea capacităților de apărare. În acest caz, Turcia și Ungaria exemplifică modul în care două națiuni pot colabora pentru a-și atinge obiectivele militare, consolidându-și în același timp relaţiile în acest domeniu.

Decizia companiei Nurol Makina de a deschide o fabrică în Ungaria vine după ce Budapesta a semnat un contract cu această companie, în 2019, pentru achiziţionarea mai multor vehicule blindate tactice Ejder Yalcin MRAP 4x4.

Amintim că, la sfârşitul anului 2020, Gáspár Maróth, însărcinatul guvernamental pentru coordonarea dezvoltării industriei militare ungare, preciza că soldații maghiari vor primi peste 300 de vehicule militare noi, iar proiectul are la baza familia de vehicule militare turceşti Ejder Yalcin MRAP 4x4 – dezvoltată cu implicarea companiei germane de apărare Rheinmetall.

Încă de acum trei ani, oficialii de la Budapesta precizau că această comandă peste 300 de vehicule militare face parte din amplul program de înzestrare militară, iar următoare etapă va consta în începerea producţie pe plan local, cu participarea industriei maghiare de armament.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel