Compania NEXTER a prezentat cum este construit viitorul ''tanc european'' (Video)

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Faceţi cunoştinţă cu următoarea generație de ''tancuri europene'' dezvoltată în cadrul programului EMBT (Enhanced Main Battle Tank) de compania franceză NEXTER Defense Systems și de compania germană KMW (Krauss-Maffei Wegmann). În urmă cu două zile, compania franceză de apărare Nexter a publicat un scurt material video în care prezintă cum sunt asamblate componentele promițătorului tanc european EMBT (Enhanced Main Battle Tank).

Viitorul tanc principal de luptă franco-german (sistem terestru de luptă, Main Ground Combat System, MGCS), mai cunoscut şi sub denumirea de ’’Eurotank’’, ar urma să primească sistemul activ de protecţie Trophy, dar şi un tun ASCALON de 140 mm, cel puțin asta intenţionează companiile producătoare care iau parte la acest proiect. 

Eurotank a fost prezentat pentru a doua oară în mod oficial la expoziția internaționala de apărare și securitate Eurosatory 2022, prima prezentare având loc în anul 2018 tot în cadrul expoziției Eurosatory.

Youtube video image

Franța și Germania au dezvoltat un nou concept al viitorului tanc de luptă principal, denumit EMBT Enhanced Main Battle Tank. Companiile Nexter și KMW (Krauss Maffei Wegmann din Germania) au dezvoltat un nou concept de tanc principal de luptă (MBT), folosind şasiul tancului german Leopard 2 și puterea de foc a tancului francez Leclerc. De asemenea, acesta integrează cele mai recente tehnologii și inovații pentru a contracara noile amenințări de pe câmpul de luptă.

Designul EMBT este unic și constă într-un echipaj de patru persoane, cu doi oameni în turelă, inclusiv un comandant de tanc și un artilerist, și doi oameni în față, inclusiv un șofer și un operator a sistemelor de luptă.

EMBT este înarmat cu un tun cu țeavă lisă L52 de 120 mm, capabil să tragă toate tipurile de proiectile NATO standard de 120 mm, conectat la un sistem de încărcare automată cu 22 de proiectile. Armamentul secundar al EMBT include o mitralieră coaxială de 12,7 mm montată în stânga armamentului principal.

De asemenea, pe turela tancului este instalată o staţie de arme controlată de la distanţa care dispune de  o mitralieră de 7,62 mm montată în partea stângă față. Partea din spate a turelei este echipată cu un tun automat de 30 mm numit ARX 30, dezvoltat tot de compania franceză Nexter System.

Turela EMBT a fost proiectată pentru a oferi capacitatea de a integra noul concept de tun și muniție ASCALON, care constă într-o nouă generație de sisteme de armament de 140 mm.

În ceea ce privește protecția, EMBT este echipat cu blindaj pasiv și activ de ultimă generație, precum și cu sistemul de protecție activă TROPHY APS (Active Protection System) și E-LAWS LWS (Laser Warning System) de producție israeliană, dezvoltat de compania israeliană Elbit Systems.

Utilizând șasiul tancului Leopard 2, EMBT are un nivel ridicat de mobilitate pe teren accidentat și poate atinge o viteză maximă pe șosea de 65 km/h. Tancul este propulsat de un motor german MTU 883 EPP care dezvoltă 1.500 CP și are o autonomie maximă de croazieră de 460 km.

EMBT are o greutate de luptă de 61,5 tone, o lungime de 10,45 m, o lățime de 3,85 m și o înălțime de 3,24 m.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel