Compania canadiană Roshel va deschide o fabrică de vehicule blindate în Ucraina

Cătălin Costea |
Data publicării:

Într-un interviu acordat pentru Defense Archives, directorul executiv al companiei canadiene Roshel Smart Armored Vehicles, a informat despre planurile privind desfășurarea producției de vehicule blindate Senator în Ucraina.

Întrebat despre existența facilităților de reparații sau de producție din Ucraina, Roman Shimonov a dezvăluit că deja compania operează mai multe puncte de lucru în toată Ucraina, oferind servicii de reparații și întreținere pentru vehiculele lor. Mai mult, Shimonov a declarat că Roshel urmează să înceapă să producă vehicule blindate în Ucraina.

„Suntem în etapele finale ale planificării pentru a transfera o parte din producția noastră în Ucraina”, a precizat Shimonov.

Acesta a menționat că Roshel are în Canada peste 200 de angajați cu cetățenie ucraineană, care au dobândit o experiență unică de lucru în cadrul companiei. Mulți dintre aceștia aspiră să se întoarcă în Ucraina și să continue să lucreze de produsele Roshel în țara lor de origine, contribuind la economia locală și întărind prezența operațională a companiei acolo.

În primăvara anului 2022, guvernul canadian a achiziționat primele opt vehicule de la Roshel pentru Ucraina, iar în decembrie anul trecut compania a livrat Ucrainei cel de-al 1.000-lea vehicul blindat Senator.

În prezent, Roshel a devenit unul dintre cei mai mari producători de vehicule blindate din Canada, producând vehicule blindate Senator în diverse configurații, inclusiv Senator APC (transport personal), ERV (evacuare medicală), MRAP (protecție la deplasarea în teren minat) și chiar Senator Pickup special conceput pentru transportul de mărfuri, sisteme de luptă împotriva UAV-urilor, instalații de mortere și alte echipamente. Compania a anunțat că lucrează în prezent la un nou proiect de vehicul blindat 8×8.

De asemenea, Senator MRAP este la rândul său oferit în diferite configurații, inclusiv pentru lupta împotriva dronelor, evacuare medicală, comandă și control (C2). MRAP-ul este proiectat să reziste în zonele cele mai vulnerabile la foc  executat de la 30 de metri (cu viteza glonțului de 695 m/s) cu calibre de până la 7,62×39 mm, precum și la exploziile minelor cu masa explozivă de 6 kg activate sub orice roată și sub centrul vehiculului. Carena în formă de “V” maximizează supraviețuirea echipajului prin disiparea energiei explozive.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel