Comandantul Jackie Knick: Sistemul de la Deveselu, singurul operațional care poate apăra Europa

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Baza Militară 99 Deveselu care găzduiește scutul antirachetă reprezentat de sistemul Aegis Ashore reprezintă unicul scut antirachetă care momentan poate apăra continentul european.

Jackie Knick, comandantul bazei, vorbește despre importanța sistemului din România în ceea ce privește aisgurarea apărării împotriva rachetelor balistice pentru zona Europei.

„Scopul nostru aici este să asigurăm securitatea și facilitățile necesare misiunii sistemului Aegis Ashore, care asigură apărarea împotriva rachetelor balistice pentru zona Europei. La ora actuală, până când va fi construit cel din Polonia, aceasta este singura locație care găzduiește un scut antirachetă din Europa care este operațional și care poate apăra continentul”, a afirmat comandorul Jackie Knick, comandant N.F.S. Deveselu, în cadrul emisiunii Pro Patria difuzată de Trustul de presă al MApN.

Comandantul bazei americane de la Deveselu a vorbit și despre lucrările care au avut loc la sistemul Aegis Ashore, perioadă în care în România a fost plasat sistemul THAAD

„Este vorba despre update-uri pe partea de software, de hardware, în ceea ce privește unele sisteme informatice, pentru a-și îndeplini misiunea mai eficient”, a mai precizat comandantul Jackie Knick.

Sistemul THAAD a fost plasat în România cât timp sistemul Aegis Ashore de la Deveselu s-a aflat în întreținere programată și actualizări ale sistemului de apărare. Retragerea a început pe 9 august după ce sistemul Aegis a redevenit operațional.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel