Ciucă dă asigurări: Toate programele majore de înzestrare vor implica și industria românească de apărare

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sistem de apărare antiaerian şi antirachetă cu rază lungă de acțiune de tiă Patriot. Foto: Forțele Aeriene Române
Sistem de apărare antiaerian şi antirachetă cu rază lungă de acțiune de tiă Patriot. Foto: Forțele Aeriene Române

„În industria de apărare, ne dorim operatori economici performanți, care să răspundă intereselor de securitate ale României”, precizează ministrul Nicolae Ciucă după ce a avut o întrevedere cu reprezentanții sindicatelor din industria de apărare și cea aeronautică.

Potrivit unui mesaj publicat de Nicolae Ciucă pe pagina oficială de Facebook,  ministrul a discutat cu reprezentații sindicatelor din apărare „despre căile prin care industria națională de apărare ar putea absorbi cât mai mult din sumele pe care Ministerul Apărării Naționale le alocă pentru achiziții și mentenanță”.

Nicolae Ciucă a anunțat că ministerul pe care îl conduce a transmis Ministerului Economiei informații pentru următorii 10 ani în ceea ce privește programele de înzestrare și achizițiile pe care Armata le va face.

„Pentru atingerea acestui obiectiv, instituția militară a răspuns nevoii de predictibilitate, atât de necesară adaptării producției autohtone astfel încât să răspundă cerințelor noastre. Și anul acesta, la fel ca și anul trecut, am transmis specialiștilor din Ministerul Economiei informații pentru următorii 10 ani, referitoare la programele esențiale de înzestrare și la achizițiile certe pe care Armata României le va face de la operatorii economici naționali în perioada 2021-2030”. 

 

Ciucă: Toate programele majore de înzestrare vor implica și industria românească de apărare

 

Acest lucru ar ajuta operatorii economici să își dezvolte o strategie și să investească în retehnologizare, astfel încât să „răspundă standardelor de calitate necesare producției și mentenanței echipamentelor militare”

„La rândul lor, cunoscând din timp nevoile noastre, operatorii economici vor putea să se dezvolte odată cu evoluția tehnologică din înzestrarea Armatei României și să investească în retehnologizare, astfel încât să răspundă standardelor de calitate necesare producției și mentenanței echipamentelor militare.

Ministrul Nicolae Ciucă a asigurat reprezentanții sindicatelor că toate programele de înzestrare majore din domeniul apărării vor implica ș industria de apărare din România.

Ne dorim operatori economici performanți, care să treacă de la asamblare la producție. I-am asigurat pe cei prezenți că toate procedurile noi de achiziții pentru programele majore de înzestrare vor implica și industria românească de apărare, răspunzând astfel unui interes național de securitate.

Dacă anul trecut MApN a efectuat plăți directe către operatori din economia națională în valoare totală de peste 1,5 miliarde de lei și încă aproximativ un miliard de lei către companii străine care au ca subcontractori companii din industria națională, estimăm ca în 2021 plățile directe și indirecte către operatorii economici vor depăși 1,8 miliarde de lei”, a conchis ministrul Apărării.

CITEȘTE ȘI: Legea offset-ului, marea durere a industriei din România. Viorel Manole: Totul s-ar putea rezolva în maximum o lună

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel