Ciucă: Armata, într-un proces continuu de modernizare. An remarcabil în ceea ce privește înzestrarea

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata României, foto: Trustul de Presă al MApN
Armata României, foto: Trustul de Presă al MApN

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Ministrul Nicolae Ciucă a subliniat într-un discurs postat pe pagina personală de Facebook că Armata României se află azi într-un proces permanent de modernizare. Iar calitatea de membru NATO obligă România la o implicare cât mai activă, în timp ce vocea țării noastre este una „puternică și respectată la masa NATO”.

Totodată, ministrul Apărării a adăugat că România a reușit să „impună regiunea Mării Negre drept una de interes strategic” pentru NATO.

„Armata României, ca parte a sistemului de securitate națională, în calitate de garant și apărător al suveranității și independenței României, se află azi într-un proces continuu de modernizare și adaptare la evoluțiile mediului de securitate internațională.

Calitatea de membru al NATO ne obligă să ne implicăm activ în procesul de adaptare a structurilor Alianței, la noile provocări, să adoptăm măsurile necesare pentru asigurarea securității României si a flancului Estic al Alianței.

Vocea României la masa NATO e puternică și respectată și datorită valorii militarilor ei. Prin demersurile diplomatico-militare coordonate de la cel mai înalt nivel al statului de președintele României, țara noastră a reușit să impună regiunea Mării Negre drept una de interes strategic pentru Alianță. 

Această decizie majoră a prins substanță. Vorbim azi de o prezență aliată întărită la Marea Neagră pe toate cele trei componente: terestră, maritimă și aeriană”, a precizat Nicolae Ciucă.

 

Ciucă: Un an remarcabil pentru MApN în ceea ce privește înzestrarea Armatei

 

În continuarea mesajului său, ministrul apărării a subliniat că 2020 a fost un an remarcabil pentru MApN, programe esențiale de înzestrare fiind avansate ori în proces de testare. Fără să le numească, ministrul a făcur referire la Patriot, Piranha V, F-16 ori HIMARS.

Anul acesta a fost unul remarcabil pentru MApN. Multe dintre programele esențiale fiind avansate și aflate deja în procesul de testare a capabilității operaționale, ca în final să fie predate beneficiarilor: militarilor români.

Am spus-o de multe ori, atât ca șef al Statului Major al Apărării, cât și ca ministru: Armata trebuie să investească inteligent, în primul rând în oamenii săi. Militarii noștri nu sunt cifre statistice ci un indicator important al strategiei de întărire a capacității de luptă a Armatei noastre”, a adăugat ministrul Ciucă.

În mesajul amintit, ministrul a evocat și Marea Unire: „1 Decembrie ne aduce aminte de istoria noastră zbuciumată, de modul în care am ştiut să ne păstrăm fiinţa naţională chiar şi în cele mai dificile momente. (...) 1 Decembrie este şi un moment de bilanţ, un moment în care ne gândim la viitor, la viitorul României, la ceea ce vrem pentru copiii şi tinerii noştri. Prin urmare, rememorarea datei de 1 Decembrie 1918 ne obligă pe toţi să privim responsabil la ceea ce facem pentru România. Gândurile mele se îndreaptă spre memoria acestor suflete care au crezut în România Mare şi au considerat că nimic nu este puţin pentru a reda libertatea românilor în a-şi hotărî propriul destin, destin care astăzi ne arată că România este pe drumul cel bun, prin şi cu oamenii ei".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel