China acordă sprijin militar Rusiei: Aeronave de transport An-124 „Ruslan” ale companiei ruse „Volga-Dnepr” au efectuat zboruri regulate

Cătălin Costea  |
Data publicării:

Implicarea Chinei în sprijinul militar pentru Rusia era doar o chestiune de timp, așteptată și intuită de majoritatea analiștilor preocupați de evoluția și implicațiile războiului din Ucraina. În doar o săptămână, Federația Rusă a realizat un „podul aerian” solid spre China, cu aeronave de transport de capacitate mare An-124 care cel mai adesea au efectuat zborurile fără a putea fi monitorizate.

În ultima perioadă, serviciile de monitorizare a zborurilor au înregistrat curse regulate ale aeronavelor de transport greu An-124 „Ruslan” ale companiei ruse „Volga-Dnepr”, către China. În majoritatea timpului avioanele rusești nu au avut transponderule cuplate, ceea ce a făcut dificilă urmărirea lor.

Este vorba despre aproximativ zece zboruri efectuate în ultima săptămână, itinerarul standard de deplasare fiind Moscova - Novosibirsk - Zhengzhou (în estul Chinei, capitala provinciei Henan) și retur. Printre acestea a fost identificat și un zbor care a avut ca destinație aeroportul din Urumqi, regiunea autonomă Xinjiang din nord-vestul Chinei.

Activitatea aeriană intensă a atras atenția chiar în China, unde observatorii locali au postat un videoclip cu o aeronavă rusă An-124 „Ruslan” care aterizează pe aeroportul Zhengzhou.

Comentariile făcute pe marginea videoclipului explică, de asemenea, că avionul a sosit pentru a ridica „ajutor militar – echipament, veste antiglonț, căști, ținute etc”.

Zhengzhou este un oraș cu peste 12 milioane de locuitori, centru logistic și industrial puternic și o zonă industrială puternică de înaltă tehnologie, unde funcționează inclusiv unități ale gigantului chinez din industria de apărare Norinco.

Urumqi este, de asemenea, un oraș în care giganții industriali chinezi au deschise multiple facilități de producție.

Zborurile regulate, în special cu aeronavele An-124 „Ruslan” cu transponderele oprite, precum și informațiile vehiculate pe rețelele sociale chineze conduc la concluzia că Federația Rusă a utilizat aceste aeronave pentru efectuarea unor transporturi masive de mărfuri militare. Mai mult, faptul că s-a apelat la transportul aerian în detrimentul celui feroviar, mai ieftin, arată că Rusia are nevoie de aceste mărfuri în regim de urgență.

Trebuie precizat că zborurile identificate în ultima săptămână reprezintă foarte probabil doar o parte din totalul celor pe care Federația Rusă le-a organizat în China cu un scop similar, respectiv doar acea parte care a intrat în zona de responsabilitate a serviciilor de monitorizare a zborului aeronavelor civile. Eventualele transporturi de echipamente speciale sunt efectuate cu aeronavele de transport militar, iar zborurile acestora sunt mult mai dificil de monitorizat.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel