Chiar dacă a prezentat Panther KF-51, industria germană de apărare vrea un upgrade şi pentru tancul Leopard 1

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Tancul german Leopard 1 versiunea A5 BE a primit nu nou upgrade, o turelă de la compania John Cockerill cu un tun de 105mm. Aceasta versiune actualizată a lui Leopard 1 a fost prezentat vizitatorilor în cadrul expoziției internaționale pentru apărare și securitate Eurosatory, care se desfășoară în prezent la Paris și se va încheia vineri. 

Nu există informații oficiale dacă turela produsă de compania belgiană John Cockerill va înlocui tunul de 105 mm de la Royal Ordnance L7A3 L / 52 integrat pe tanc, dar se pare că germanii cer ca la un moment dat tancul Leopard 1 să primească un upgrade.

Nu este clar nici de ce industria germană de apărare doreşte să facă un upgrade tancului Leopard 1, din momentul în care ieri a fost prezentat KF-51 Panther ca un înlocuitor al familiei de tancuri Leopard.

Unele voci spun că această versiune actualizată a tancului Leopard 1 ar fi dedicată exportului şi nu utilizării de către Forţele Armate Germane.

Analiştii militari ai publicaţiei BulgarianMilitary precizează că instalarea turelei C3105 de la compania John Cockerill pe Leopard 1 crează senzația ciudată că acesta seamănă mai mult cu tancurile americane.

Turela C3105 cu un tun de 105mm, dezvoltată de compania John Cockerill, în comparație cu turela Royal Ordnance L7A3 L / 52 de 105mm, are o electronică mai bună, un încărcător automat și unghiuri de elevație mai mari. Noua turela va oferi cu siguranță o capacitate de luptă mai bună a tancului german.

Au existat informaţii potrivit cărora integrarea unui tun de 120 mm în loc de un tun de 105 mm va crește raza de acțiune a tancului. Acest lucru este, în general, adevărat, dar este de facto dificil de realizat pentru Leopard A5 BE, deoarece acest tanc este proiectat pentru a permite integrarea unei turele cu un tun  de 105 mm. Schimbarea tunului ar necesita modificări ale vehiculului.

Turela C3105 este proiectată pentru a fi rapid și ușor de montat pe aproape orice tip de șasiu cu roți și șenile. Turela este fabricată din oţel sudat. Producătorul recomandă un echipaj format din cel puțin două persoane pentru a opera cât mai eficient turela C3105.

C3105 dispune de un sistem integrat pentru încărcarea automată a muniției. În plus față de tunul principal de 105 mm, C3105 are o armă secundară de 7,62 mm. C3105 dispune şi de un lansator de grenade automat (AGL) de 40 mm complet integrat în structura turelei, dar producătorul spune că aceasta este o opțiune care poate fi eliminată la cererea clientului.

Turela C3105 are integrat un sistem de supraveghere și recunoaștere la 360 de grade. Protecția sa balistică este de până la nivelul 5 STANAG 4569 și poate lansa separat până la opt grenade fumigene, are un sistem integrat de protecție activă [APS], precum și detecție acustică a focurilor de armă.

A devenit deja clar că armata germană a găsit un înlocuitor pentru tancurile sale Leopard. Acesta este KF-51 prezentat ieri, despre care DefeseRomania a scris ieri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel