Cetăţean rus, pus sub acuzare pentru spionaj în Danemarca

Eduard Pascu / 09 dec 2020 / 14:40

Un cetăţean rus din Danemarca a fost acuzat de spionaj, sub suspiciunea că a furnizat statului rus informaţii despre tehnologia energetică daneză, au anunţat miercuri autorităţile daneze citate de Reuters.

Persoana cu cetăţenie rusă, ale cărei identitate, vârstă şi gen nu au fost făcute publice, este suspectată că a transmis "informaţii referitoare, între altele, la tehnologia energetică daneză unui serviciu de informaţii rus", contra plată, a precizat într-un comunicat procuratura daneză.

Ambasada rusă la Copenhaga a calificat decizia procuraturii daneze drept o "greşeală" şi a cerut un proces imparţial, exprimându-şi speranţa că respectivul "compatriot" va fi achitat şi pus în libertate, transmite Agerpres.

Acest caz, de care se va ocupa tribunalul districtual din Aalborg, are legătură cu o anchetă mai amplă realizată de Serviciul danez de securitate şi informaţii, iar potrivit procuraturii cetăţeanul rus, aflat în custodia autorităţilor daneze de la începutul lui iulie, ar putea fi închis şi expulzat.

Citește și: Lockheed Martin începe construirea primului avion F-35 pentru Danemarca

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy