Cetăţean rus, pus sub acuzare pentru spionaj în Danemarca

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un cetăţean rus din Danemarca a fost acuzat de spionaj, sub suspiciunea că a furnizat statului rus informaţii despre tehnologia energetică daneză, au anunţat miercuri autorităţile daneze citate de Reuters.

Persoana cu cetăţenie rusă, ale cărei identitate, vârstă şi gen nu au fost făcute publice, este suspectată că a transmis "informaţii referitoare, între altele, la tehnologia energetică daneză unui serviciu de informaţii rus", contra plată, a precizat într-un comunicat procuratura daneză.

Ambasada rusă la Copenhaga a calificat decizia procuraturii daneze drept o "greşeală" şi a cerut un proces imparţial, exprimându-şi speranţa că respectivul "compatriot" va fi achitat şi pus în libertate, transmite Agerpres.

Acest caz, de care se va ocupa tribunalul districtual din Aalborg, are legătură cu o anchetă mai amplă realizată de Serviciul danez de securitate şi informaţii, iar potrivit procuraturii cetăţeanul rus, aflat în custodia autorităţilor daneze de la începutul lui iulie, ar putea fi închis şi expulzat.

Citește și: Lockheed Martin începe construirea primului avion F-35 pentru Danemarca

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel