Lockheed Martin începe construirea primului avion F-35 pentru Danemarca

S.I. Catalin |
Data publicării:

Lockheed Martin a început să construiască primul avion F-35A Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) pentru Danemarca, la uzina sa din Fort Worth, Texas.

Compania a anunțat, la 27 ianuarie, că fuzelajul frontal al aeronavei L-001, primul dintre cele 27 de avioane F-35A destinate Forței Aeriene Regale Daneze (RDAF), a ajuns pe linia de producție. Finalizarea acestei aeronave este programată pentru sfârșitul anului 2020, potrivit Janes şi Airforce-Technology.

Danemarca a ales, în 2016, avioanele F-35A pentru a înlocui aeronavele Lockheed Martin F-16 Fighting Falcons, operate in prezent de Forței Aeriene Regale Daneze.

Danemarca s-a alăturat programului F-35 Joint Strike Fighter în 2002, în faza de dezvoltare a aeronavei. Guvernul de la Copenhaga a confirmat în anul 2016 că a decis să achiziţioneze 27 de avioane F-35A.

Diverse companii daneze, cum ar fi Terma și Multicut, au participat la diverse proiecte care au legătură cu programul avionului F-35 şi produc în prezent componente pentru aceast tip de aeronavă, cum ar fi materiale compozit, piese, componente pentru sistemul râd şi alte elemente de fuzelaj.

Încă de la începutul anilor 1950, Lockheed Martin și Forțele armate daneze s-au asociat în mai multe programe pentru construcţia de aeronave militare, cum ar fi: T-33 Shooting Star, F-104 Starfighter, C-130 Hercules și F-16 Fighting Falcon.
În prezent, Danemarca construiește piese și componente pentru 3.100 de aeronave F-35 proiectate care urmează să fie fabricate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel