Cel mai important producător de vehicule blindate din Rusia - compania Uralvagonzavod - anunţă că producția de tancuri s-a triplat

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Producătorul rus de tancuri Uralvagonzavod a anunțat că a livrat un nou lot de tancuri de luptă principale modernizate T-72B3M și T-90M către Forțele Armate Ruse. Sursa foto: Rostec.
Producătorul rus de tancuri Uralvagonzavod a anunțat că a livrat un nou lot de tancuri de luptă principale modernizate T-72B3M și T-90M către Forțele Armate Ruse. Sursa foto: Rostec.

Armata rusă susţine că a achiziționat noi tancuri T-90M și T-72B3M modernizare de la cel mai important producător de vehicule blindate - compania rusă Uralvagonzavod [UVZ]. Această informaţie vine în contextul publicării celor mai noi rapoarte privind livrarea unui număr mare de tancuri T-90M, datorită creșterii producției. 

Ministerul rus al Industriei și Comerțului afirmă că aceste livrări răspund nevoii armatei ruse în materie de echipamente noi. Ruşii susţin că uzina Uralvagonzavod a avut un succes deosebit, triplându-și producția în ultimul an și furnizând mai multe tancuri T-90M Proryv și T-72B3M pentru că forţele armate ruse să le poată utiliza în aşa-zisa ''operație militară specială - numele sub care regimul lui Vladimir Putin îşi maschează războiul sângeros purtat împotriva Ucrainei.

Youtube video image

Directorul general al Uralvagonzavod, Alexander Potapov, confirmă capacitatea companiei de a furniza rapid echipamente noi armatei. El a evidențiat calitatea tancurilor, care au fost lăudate pe tipul desfăşurării agresiunii militare a Rusiei în Ucraina, începând cu februarie 2022.

Cererea pentru noile tancuri T-90M a crescut rapid în 2022 din cauza pierderilor pe care forţele ruse le-au înregistrat în Ucraina - pierderi de ordinul miilor de vehicule blindate. De-a lungul timpului, Vladimir Putin și fostul premier al Rusiei, Dmitri Medvedev, au lăudat T-90M ca fiind cel mai performant tanc din lume. Cu toate acestea, armata ucraineană a reuşit să distrugă şi să captureze câteva zeci de tancuri T-90M. 

Potrivit analiştilor militari independenţi de la Oryxspioenkop.com – care au creat o bază de date cu toată tehnica militară rusă capturată şi distrusă pe teritoriul Ucrainei - cel puțin 2137 de tancuri au fost pierdute de către forțele armate ruse în Ucraina.  Alte 548 de tancuri rusești au fost capturate de forțele ucrainene, 121 au fost avariate și 115 abandonate.

Previziunile pentru 2023 indică faptul că armata rusă va achiziționa peste 1000 de tancuri T-90M - o creștere semnificativă de perioada 1992-2022. Armata va primi, de asemenea, versiuni îmbunătățite ale unor tancuri mai vechi, inclusiv T-72B3M și modele îmbunătățite ale T-62.

La sfârşitul lunii iunie, într-un comunicat de presă dat publicității, cel mai mare concern de armament de stat din Rusia, Rostec, a anunțat că cel mai important producător de vehicule blindate - compania Uralvagonzavod [UVZ] - suspendă orice altă activitate care face parte din portofoliul său şi trece strict la producţia în masă a tancurilor

În Nijni Tagil, unde se află unitatea de producție a acestei uzine, se produc zeci de tipuri de vehicule de luptă, dar și zeci de tipuri de produse care au utilitate civilă, cum ar fi trenuri, vagoane de călători, vagoane de marfă, și garnituri de metrou.

Astfel, în urma acestei decizii, acestea nu vor mai fi produse la Uralvagonzavod, astfel încât 100% din capacitatea de producție a întreprinderii va fi ocupată strict cu producția de tancuri noi.

Pe 18 iulie 2023, compania Rostec a precizat că Rusia continuă să își îmbunătățească producția de tehnică militară, după cum reiese dintr-o livrare recentă a mai multor tancuri T-90M "Proryv" și T-72B3M către forțele armate ruse.

Aceste vehicule, fabricate de Uralvagonzavod și achiziționate ca parte a ''inițiativei naționale de apărare'', oferă o îmbunătățire semnificativă a capacităților de luptă ale trupelor ruse.

Deși numărul total de vehicule livrate nu a fost dezvăluit, este evident că acest transport se adaugă celor anterioare, subliniind angajamentul continuu de a moderniza și de a actualiza capacitățile militare și de a înlocui echipamentele pierdute pe frontul din Ucraina.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel