Cel mai important producător de vehicule blindate din Rusia - compania Uralvagonzavod - suspendă orice altă activitate şi trece la producția în masă a tancurilor

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Linia de producție a uzinei ruse de tancuri Uralvagonzavod.
Linia de producție a uzinei ruse de tancuri Uralvagonzavod.

Ultima decizia a celui mai mare concern de armament de stat din Rusia, Rostec, poate fi considerată radicală. Sub umbrela acestei companii se află de fapt toată industria militară a Federației Ruse. Într-un comunicat de presă dat publicității, Rostec a anunțat că cel mai important producător de vehicule blindate - compania Uralvagonzavod [UVZ] - suspendă orice altă activitate care face parte din portofoliul său şi trece strict la producţia în masă a tancurilor

 

 

În Nijni Tagil, unde se află unitatea de producție a acestei uzine, se produc zeci de tipuri de vehicule de luptă, dar și zeci de tipuri de produse care au utilitate civilă, cum ar fi trenuri, vagoane de călători, vagoane de marfă, și garnituri de metrou.

Astfel, în urma acestei decizii, acestea nu vor mai fi produse la Uralvagonzavod, astfel încât 100% din capacitatea de producție a întreprinderii va fi ocupată strict cu producția de tancuri noi.

Mai multe întreprinderi ruse care se ocupa de dezvoltarea și producția de sisteme de artilerie, în cadrul concernului Uralvagonzavod, au fost transferate sub controlul concernului Tehmash, unul dintre principalii producători de muniție.

Tehmash preia producția de sisteme de artilerie de la ''Uzina Numărul 9''. Printre produsele cheie fabricate aici se numără obuzierele D-30A, precum și tunurile pentru tancurile T-72 și T-90.

Uraltransmash a preluat producția de obuziere autopropulsate Msta-S. Această uzină va produce, de asemenea, tramvaie, pompe de ulei și trolii pentru ascensoare, care până acum erau fabricate la Uralvagonzavod.

Institutul Central de Cercetare Burevestnik va dezvolta și va produce mortiere și sisteme de artilerie, inclusiv mortierele 2B11, și 2C12, precum și sisteme de artilerie pentru navele ruseşti. 

Institutul Central de Cercetare a Materialelor (CRIIM) va dezvolta materiale și tehnologii speciale, inclusiv oțeluri speciale, dintre care unele au fost dezvoltate până acum la Uralvagonzavod.

Toate aceste modificări apărute la nivelul industriei ruse de apărare confirma că Rusia se pregătește să înceapă revenirea la un concept sovietic  - dezvoltarea unui flote de tancuri care să fie formată din mii de vehicule blindate.

Din deciziile luate la nivelul complexului militaro-industrial rus putem trage câteva concluzii. Din cauza războiului cu Ucraina, producția de tancuri nu este în prezent în măsură să satisfacă cererea armatei ruse, dar nimic nu poate garanta că Rusia se poate mobiliza pentru a crește producția de vehicule blindate.

Mobilizarea complexului militaro-industrial rus a fost sugerată cu ceva timp în urmă de Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei. Reamintim că, la începutul acestui an, Medvedev a declarat că Rusia începea producția a 1.600 de tancuri T-90M Proriv. Astfel, pentru ca acest lucru să se întâmple, uzina Uralvagonzavod trebuie să lucreze doar la producția de tancuri. Așa cum se pare că a fost deja stabilit de către Rostec - cel mai mare concern de armament de stat din Rusia.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel