Cei trei NU din Cartea Albă de Apărare a Vietnamului

Eduard Pascu |
Data publicării:

Vietnam a publicat pe 25 noiembrie Cartea Albă de Apărare 2019, care prezintă angajamentul țării față de vecini, în mod special, și angajamentul său față de politica celor „Trei Nu”, evidențiată și în documentele anterioare, transmite Jane.

Cartea Albă este publicată în vietnameză și engleză, dar este disponibilă în prezent doar în format print. Se preconizează că o versiune online va fi publicată în curând.

Ministrul adjunct al Apărării, Nguyen Chi Vinh, a transmis printr-un comunicat de presă că noua Carte Albă a Ministerului Apărării Naționale (MND) descrie angajamentul Vietnamului față de autonomie și, în mod specific, angajamentul său față de politica „Trei Nu”, evidențiată și în precedentele documente.

Ministrul adjunct al Apărării, Nguyen Chi Vinh, a spus că Vietnamul nu va alătura unei alianțe militare cu o altă țară, nu se va uni cu o țară împotriva alteia și nu va permite baze militare străine pe pământ vietnamez. De asemenea, Vinh a indicat includerea în Cartea Albă a anului 2019 a unui „al patrulea NU”: că Vietnamul nu va folosi forța și nici nu va amenința că va folosi forța în relațiile internaționale.

MND a adăugat că Cartea Albă 2019 este a patra de după 1998 și este structurată în trei părți: context strategic, cadru pentru politica de apărare, și dezvoltarea Forțelor Armate ale Poporului din Vietnam. MND nu a furnizat alte detalii despre capitolul de politică.

Citându-l pe Vinh, mass-media din Vietnam a arătat că Cartea Albă din 2019 prezintă și un angajament de a „introduce echipamente moderne” și de a continua să creeze legături de apărare și diplomatice cu comunitatea internațională.

El a adăugat că alte priorități cuprinse în Cartea Albă includ cerința de a spori în continuare încrederea în Vietnam a „construirii și îmbunătățirii armelor și echipamentelor” și de a oferi un nivel de investiții în Apărare care să fie „în concordanță cu dezvoltarea economică a țării”.

Vezi și: Nava de cercetare chineză Haiyang Dizhi 8 a părăsit Marea Chinei de Sud, pe fondul tensiunilor cu Vietnamul

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel