Canada vrea să cumpere sistemul AEGIS

Eduard Pascu |
Data publicării:

Departamentul de Stat al SUA a aprobat vânzarea către Canada a sistemului de luptă AEGIS și a echipamentelor aferente pentru un cost estimat de 1,7 miliarde de dolari. Congresul a fost notificat despre această vânzare astăzi.

Guvernul Canadei a solicitat cumpărarea a patru sisteme de luptă AEGIS; un program pentru computerul sistemului AEGIS Combat; patru radare navale AN/SPY-7 și trei sisteme de lansare verticală MK 41, anunță Agenția de Cooperare în domeniul Securității în Apărare.

De asemenea, este inclus echipamentul de identificare prieten sau inamic, software, documentație (inclusiv capacitățile și limitările sistemului de luptă), dispozitive și servicii de instruire, suport tehnic și alte elemente conexe de sprijin logistic și de programe. 

Această vânzare propusă va sprijini politica externă și obiectivele de securitate națională ale Statelor Unite, contribuind la îmbunătățirea capacității militare a Canadei, un aliat NATO care este o forță importantă pentru asigurarea stabilității politice și a progresului economic și un contribuitor militar pentru menținerea păcii și operațiunile umanitare din întreaga lume.

Această vânzare propusă va spori interoperabilitatea forțelor maritime canadiene cu Statele Unite și alte forțe aliate, precum și capacitatea acestora de a contribui la misiuni de interes reciproc prin livrarea primului sistem AEGIS. Acest lucru va îmbunătăți în mod semnificativ capacitatea de război pentru forțele SUA care operează la nivel mondial alături de Canada.

Contractorul principal va fi Lockheed Martin Rotary și Mission Systems.

Sistemul de arme Aegis a fost conceput pentru a apăra proximitatea portavioanelor americane. Acum este cel mai utilizat pe 118 nave din SUA, Coreea de Sud, Spania, Norvegia, Australia și Japonia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel