Calafat. Ceremonie militară la Monumentul „Războiul de Independență"

  09 Mai
Crişan Andreescu |
Data actualizării: | Data publicării:
Calafat
Calafat

Calafat. Forțele Navale Române au participat perioada 8-9 mai, la activități prilejuite de sărbătorirea zilei de 9 Mai.

Ceremonia a adus în atenția publicului faptele de vitejie ale militarilor români din Războiului de Independență (1877-1878) și din cel de-Al Doilea Război Mondial (1939-1945).

La Calafat, marinarii militari români, sub comanda Generalului de Marină Nicolae Dumitrescu-Maican, au obținut o victorie importantă, în anul 1877, în Războiul de Independență, când au bombardat și au scufundat monitorul turcesc „Podgorița".

Pentru a marca acest moment din lupta pentru obținerea Independenței de Stat a României, Forțele Navale și primăria municipiului a organizat o serie de activități aniversare, care au cuprins o ceremonie de depunere coroane de flori la Monumentul „Bateria Perseverența", un  simpozion aniversar, intitulat „Independența și Unirea. Jertfele românilor" la Muzeul de Artă, ceremonie militară și religioasă, la Monumentul „Războiul de Independență".

De asemenea, publicul din Municipiul Calafat au avut ocazia să viziteze miercuri, 9 mai,  două nave militare fluviale acostate în portul din localitate.

[citeste si]

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel