Bulgaria vrea în programul avioanelor KAI T-50. Negocieri pentru construirea unei instalații de asamblare

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
KAI T-50, sursă foto: www.koreaaero.com
KAI T-50, sursă foto: www.koreaaero.com

Bulgaria negociază cu Coreea de Sud pentru construirea pe teritoriul Bulgariei a unei instalații de asamblare a aeronavelor KAI T-50 Golden Eagle.

Aeronavele KAI T-50 Golden Eagle sunt avioane supersonice de antrenament care au și capacitate de atac la sol. Avioanele sunt produse de sud-coreenii de la Korea Aerospace Industries (KAI), împreună cu Lockheed Martin. T-50 are și varianta TA-50 cu capabilități de atac la sol și FA-50 care e multirol. 

Potrivit celor de la Bulgarian Military, premierul Boyko Borisov împreună cu Krasimir Karakachanov, ministrul Apărării, au efectuat o vizită în Coreea de Sud.

Borisov a subliniat dispoziția Bulgariei pentru ca Hyundai să cosnstruiască o fabrică de autoturisme în țara sa. În acest timp, ministrul Apărării a purtat negocieri cu Coreea de Sud pentru construirea unei instalații de asamblare a aeronavelor T-50, fabricate de Coreea de Sud cu Lockheed Martin, precizează sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel