Bulgaria vrea să repare elicopterele Mi-17 şi Mi-24

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul bulgar al Apărării (MA) a anunțat, la 26 martie, că a atribuit un contract pentru reparaţii capitale și pentru extinderea duratei de viaţă a patru elicoptere de atac Mi-24V și a două elicoptere de transport tactic Mi-17 către compania locală de întreținere, reparație și revizie militară TEREM Holding EAD, potrivit Janes.com.

Elicopterele vor fi reparate la filiala companiei TEREM-Letets în facilitatea amplasată pe aeroportul din capitala Bulgariei, în cadrul unui acord-cadru ce se întinde pe o perioadă de patru ani, contractele specifice fiind plasate în funcție de disponibilitatea fondurilor alocate în bugetul Ministerului Apărării.

Valoarea totală a contractului este de 38 de milioane de leva, aproximativ 22 de milioane de dolari: 6,95 milioane de ruble pentru fiecare elicopter Mi-24V și 5,46 milioane de ruble pentru fiecare elicopter Mi-17.

Licitația pentru repararea a două elicoptere Mi-17 și patru elicoptere Mi-24V a fost lansată în luna iulie anul trecut, de către Ministerul bulgar al Apărării, iar termenul limită pentru înaintarea ofertelor a fost dat până la începutul lunii septembrie 2018.

Armata bulgară continuă să se bazeze pe elicopterele sale vechi ruseşti

Anterior, elicopterele Mi-17 erau folosite pentru stingerea incendiilor forestiere, dar un accident de elicopter, ultimul elicopter care îndeplinea condiţiile de zbor, a avut loc în luna iulie 2018. Incidentul care a provocat moartea celor doi piloţi, stă la baza discuţiilor despre retehnologizarea şi îmbunătăţirea performantelor tehnice ale elicopterelor şi avioanelor de luptă aflate în dotarea forţelor aeriene ale armatei bulgăre. Potrivit datelor Ministerului Apărării din Bulgaria, flota de elicoptere bulgară este în prezent în stare extrem de proastă.

Dintre toate cele 28 de elicoptere, în prezent doar opt îndeplinesc condiţiile tehnice de zbor

Din cele cinci elicoptere M-17, nici unul nu este operațional până în acest moment, dintre cele cinci elicoptere Mi-24 doar unul singur poate zbura, din cele douăsprezece elicoptere Cougar - zboară trei sau patru, iar cele trei elicoptere Bell sunt toate operaţionale.

Comparativ cu colegii lor din statele membre ale NATO, piloții militari bulgari sunt mult mai amenințați şi predispuşi la incidente aviatice, din cauza lipsei de echipamente.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel