Bulgaria vrea să readucă la viaţă elicopterele ruseşti Mi-17 și Mi-24V

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit informațiilor și documentației publicate pe site-ul Ministerului Apărării din Bulgaria, referitoare la licitația pentru revizia generală a elicopterelor de transport Mi-17 al Forțelor Aeriene bulgare și a elicopterelor de luptă Mi-24V, devine clar că în acest moment există patru concurenți care au depus documente şi s-au înscris la licitaţie.

Acestea sunt fabricile bulgare de reparații de avioane Avionams, TEREM, precum și compania aeriană ucraineană Motor Sich și Belspetsvneshtechnika, întreprinderea de comerț exterior deţinută de statul Belarus, potrivit bulgarianmilitary.

Licitația pentru repararea a două elicoptere Mi-17 și patru elicoptere Mi-24V a fost lansată la sfârșitul lunii iulie de către Ministerul bulgar al Apărării, iar termenul limită pentru înaintarea ofertelor a fost dat până la începutul lunii septembrie. 

Valoarea achiziției este de 31 milioane de leva (18,5 milioane dolari) şi se referă în special la semnarea a două acorduri-cadru separate pentru fiecare dintre cele două tipuri de elicoptere. Câștigătorul va trebui să finalizeze revizia generală pe o perioadă de patruzeci și opt de luni.

Avionams a depus documente doar pentru repararea celor două elicoptere Mi-17, în timp ce celelalte trei firme au depus documente destinate reviziei ambelor tipuri de elicoptere.

Armata bulgară continuă să se bazeze pe elicopterele sale vechi ruseşti

Anterior, elicopterele Mi-17 erau folosite pentru stingerea incendiilor forestiere, dar un accident de elicopter, ultimul elicopter care îndeplinea condiţiile de zbor, a avut loc în luna iulie. Incidentul care a provocat moartea celor doi piloţi, stă la baza discuţiilor despre retehnologizarea şi îmbunătăţirea performantelor tehnice ale elicopterelor şi avioanelor de luptă aflate în dotarea forţelor aeriene ale armatei bulgărePotrivit datelor Ministerului Apărării din Bulgaria, flota de elicoptere bulgară este în prezent în stare extrem de proastă

Dintre toate cele 28 de elicoptere, în prezent doar opt îndeplinesc condiţiile tehnice de zbor

Din cele cinci elicoptere M-17, nici unul nu este operațional până în acest moment, dintre cele cinci elicoptere Mi-24 doar unul singur poate zbura, din cele douăsprezece elicoptere Cougar - zboară trei sau patru, iar cele trei elicoptere Bell sunt toate operaţionale.

Comparativ cu colegii lor din statele membre ale NATO, piloții militari bulgari sunt mult mai amenințați şi predispuşi la incidente aviatice, din cauza lipsei de echipament.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel