Bombele sovietice FAB, transformate de ruși în arme dirijate cu raza de șapte ori mai mare. Și totuși, Su-34 ruse continuă să cadă

Ionel Copcea |
Data publicării:
Avion de bombardament Su-34, prezentat de ruși, în timp ce participă la așa-zisa „operație militară specială”, invadarea Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Avion de bombardament Su-34, prezentat de ruși, în timp ce participă la așa-zisa „operație militară specială”, invadarea Ucrainei. Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Presa și experții occidentali continuă să urmărească cu interes conflictul ucrainean și să informeze publicul despre evoluțiile înregistrate în cadrul acestuia. Astfel, jurnalistul german al publicației Bild, Julian Repke, a semnalat faptul că utilizarea bombelor de aviație cu module de planare și corecție a devenit unul dintre atuurile Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse în timpul ostilităților.

Expertul german a aflat că specialiștii ruși au reușit să mărească de șapte ori raza de acțiune a bombelor de aviație sovietice, ducând-o la aproximativ 70 de kilometri. De asemenea, acesta a subliniat că rezervele de bombe de acest tip sunt unele semnificative.

Julian Repke a explicat că, inițial, rușii au atașat dispozitivele menționate la bombele de aviație de proveniență sovietică. Ulterior, au reușit să îmbunătățească aceste module de mai multe ori, aducându-le la caracteristicile solicitate de către militari. Ca urmare, bombele care anterior cădeau liber, au primit aripi și o cârmă, fiind transformate în arme dirijate de mare precizie.

 

Bombe sovietice FAB-250 sau FAB-500 lansate din Su-34, transformate în arme dirijate de mare precizie

 

2. FAB-250/50... (1_94355600.jpeg)

FAB-250/500,  instalată sub aripa unui Su-34

Armata rusă folosește pentru lansarea acestor bombe avioanele de tip Su-34, care au mai multe puncte de prindere. Astfel, FAB-250/500 și alte tipuri de bombe de aviație cu module de planare și corecție zboară singure pe cer și arată ca niște drone.

În plus, potrivit jurnalistului german, în prezent, Ucraina are nevoie de mai multe sisteme de apărare antiaeriană pentru a opri acest tip de bombe, iar unitățile din cadrul Forțelor Terestre ale Ucrainei sunt supuse unei presiuni enorme din cauza atacurilor aeriene constante și numeroase ale trupelor ruse.

 

Arme dirijate, dar avioanele Su-34 sunt tot în raza de acțiune a Ucrainei și continuă să cadă

 

3. -imagine fara descriere- (avion-doborat-su-34_44159400.jpeg)

Comentariul autorului: Teoretic, atașarea modulelor de planare și corecție pe bombele de aviație are ca scop transformarea acestora în arme dirijate și protejarea aeronavelor folosite pentru lansare, care nu mai sunt nevoite să intre în raza de acțiune a apărării antiaeriene a adversarului.

Practic, s-a dovedit însă că, în principiu, numai prima parte funcționează, în timp ce cea de-a doua este destul de îndoielnică. Acest lucru este confirmat de faptul că, în ultima perioadă, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au pierdut mai multe aeronave de tip Su-34, care au fost doborâte de mijloacele de apărare antiaeriană ale armatei ucrainene.

Cu toate acestea, amenințarea reprezentată de bombele de aviație cu module de planare și corecție este una reală, mai ales că, așa cum a subliniat și jurnalistul german, Rusia dispune de cantități imense de astfel de arme, moșteninte din perioada sovietică.

CITEȘTE ȘI: Ucraina a doborât un alt bombardier de front Su-34 al Rusiei. E foarte posibil ca sistemele Patriot să-și mai treacă o „victimă” în cont

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel