Bombardierele B-52 vor fi echipate cu radare mult mai performante

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Bombardier strategic B-52, sursă: US Air Force
Bombardier strategic B-52, sursă: US Air Force

Gigantul aeronautic american Boeing a ales compania Raytheon pentru a oferi capabilități radar mai rapide și mai inteligente pentru flota de bombardiere B-52.

Conform contractului, Raytheon va proiecta, dezvolta, produce și susține sisteme radar active, scanate electronic, pentru întreaga flotă B-52 din SUA. Actualizarea avansată a radarului va asigura că aeronava va putea zbura până în 2050 și mai mult. Procesul inițial de producție este programat să înceapă în 2024.

Cu un radar AESA la bord, B-52 va obtine o fiabilitate sporită a navigației pentru a susține misiunile nucleare și convenționale. Radarul Raytheon pentru B-52 se bazează pe tehnologiile AESA dezvoltate în cadrul gamei de radare APG-79 / APG-82.

"Noile noastre radare AESA oferă avioanelor ochii de care au nevoie pentru a-și îndeplini misiunea pe întreaga durată de viață a lui B-52", a declarat Eric Ditmars, vicepreședinte al Raytheon Secure Sensor Solutions.

B-52 va beneficia, de asemenea, de o gamă îmbunătățită de sisteme de cartografiere și de detectare crecând astfel numărul de ținte pe care le poate ataca simultan. Împreună cu capabilitățile îmbunatățite care ajută echipajele să vadă mai mult și mai precis, radarul AESA Raytheon oferă o fiabilitate mai mare decât sistemul actual deoarece nu are componente în mișcare și foloseste software modern de operare.

Dezvoltat în anii 1950, bombardierul greu B-52 a reprezentat suportul Forțelor Aeriene ale Statelor Unite pentru 64 de ani. Venerabilul B-52 a fost văzut în Vietnam, Desert Storm și războiul împotriva terorismului atât în Afganistan, Irak, Siria. Și, desigur, a fost o piatră de temelie a descurajării nucleare a războiului rece zeci de ani.

Chiar și la vârsta lui, B-52 Stratofortress este capabil să cedeze sau să lanseze cea mai mare varietate de arme din inventarul SUA, include bombe gravitaționale, bombe cu dispersie, rachete ghidate de precizie și muniții de atac directe. Proiectul de bază B-52 a evoluat de la o aeronavă capabilă să laseze bombe de la peste 9.000 de metri altitudine la un Stratofortress, care poate lansa rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune.

Vezi și: Qatar este prima țară care cumpără rachete cu rază lungă furnizate de Compania Raytheon

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel