Qatar este prima țară care cumpără rachete cu rază lungă furnizate de Compania Raytheon

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Unul dintre cei mai mari furnizori de arme din SUA, compania Raytheon, a anunțat că a primit două contracte comerciale de vânzare directă către statul Qatar pentru a furniza o capacitate suplimentară de rachete.

Contractele, în valoare de aproximativ 2,2 miliarde de dolari, includ furnizarea de rachete AMRAAM-Extended Range și o cantitate nespecificată de unități Patriot suplimentare. Aceste contracte fac parte dintr-un acord mai amplu. Valoarea combinată este de așteptat să ajungă până la 3 miliarde de dolari.

"Abilitățile integrate de apărare și de rachete ale Raytheon oferă o abordare stratificată, care protejează cetățenii, militarii și infrastructura de un spectru larg de amenințări", a declarat Ralph Acaba, președintele sistemelor integrate de apărare Raytheon.

Qatar este prima țară care a achiziționat modelul de rachetă AMRAAM-ER, varianta cu rază lungă de acțiune a rachetei aer-aer AMRAAM. Qatar devine, de asemenea, a 11-a țară care a achiziționat NASAMS, o soluție de apărare a spațiului aerian, fabricată de Raytheon și Kongsberg Defense & Aerospace AS. NASAMS utilizează radarul Raytheon Sentinel și declanșează interceptoare multiple, inclusiv AMRAAM-ER.

NASAMS este cel mai răspândit sistem de apărare aeriană de rază scurtă și medie din cadrul NATO. NASAMS furnizează un sistem de apărare aeriană de înaltă rezoluție, distribuit și în rețea, care poate identifica, angaja și distruge rapid avioanele periculoase și vehicule aeriene fără pilot dar și amenințări cu rachete de croazieră emergente.

Sistemul Patriot s-a dovedit a fi coloana vertebrală a rachetelor montate pe nave pentru 16 națiuni. De când a fost lansat, Patriotul lui Raytheon a fost folosit de cinci națiuni în mai mult de 200 de angajamente de luptă împotriva avioanelor cu echipaj și fără pilot, a rachetelor de croazieră și a rachetelor tactice balistice. Din ianuarie 2015, Patriot a interceptat mai mult de 100 de rachete balistice în operațiunile de luptă din întreaga lume, mai mult de 90 dintre aceste intercepții au implicat rachetele ghidate aer-aer cu costuri reduse, produse de Raytheon.

Vezi și: Guvernul australian acordă un contract către Kongsberg pentru sistemele de rachete NASAMS

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel