Bogdan Aurescu, întâlnire cu președintele Lockheed Martin Corporation, unul dintre cei mai mari producători de echipamente militare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Principalele obiective ale României în domeniul Apărării, în contextul Parteneriatului Strategic cu SUA, au fost abordate marţi de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în cadrul unei întâlniri cu Marillyn A. Hewson, preşedinte şi director executiv al companiei americane de produse şi servicii militare Lockheed Martin Corporation, aflată în vizită la Bucureşti, a informat MAE, printr-un comunicat de presă.

La întâlnire a fost prezent ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

Potrivit MAE, ministrul Aurescu a subliniat că România şi Statele Unite au un parteneriat strategic foarte puternic, cu un "important" potenţial de dezvoltare, şi a remarcat rolul cooperării cu parteneri americani, precum compania Lockheed Martin, în ceea ce priveşte întărirea acestuia pe dimensiunile de apărare, economie şi cercetare.

De asemenea, el a evidenţiat importanţa pe care România o acordă asigurării securităţii naţionale şi regionale, cât şi respectării angajamentelor asumate în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

În acest context, ministrul de Externe a precizat că ţara noastră îşi menţine angajamentul de alocare a 2% din PIB pentru bugetul Apărării şi va continua eforturile de consolidare a capacităţilor naţionale de apărare, se rată în comunicatul MAE.

 

Principalele obiective ale României în domeniul Apărării, abordate de ministrul Aurescu


Şeful diplomaţiei a menţionat principalele obiective ale României în materie de apărare, pentru care dimensiunea cooperării cu SUA este deosebit de importantă, atât sub aspectul dotării cu echipamente adecvate contextului de securitate specific din regiunea Mării Negre, cât şi sub cel al asigurării unei prezenţe militare substanţiale a partenerului american în România.

În cadrul întâlnirii s-au trecut în revistă tradiţia şi diversitatea cooperării dintre România şi Lockheed Martin, dar şi oportunităţile de consolidare a colaborării, atât în domeniul industriei de apărare, prin proiecte vizând mentenanţa şi modernizarea unor echipamente din domeniul aviatic, cât şi în domeniul cercetării.

Ministrul român a subliniat interesul pentru dezvoltarea de proiecte de cercetare în România, prin implicarea cercetătorilor din ţara noastră, cu accent pe noile tehnologii. De asemenea, Aurescu a evocat posibilitatea unor proiecte în cadrul dimensiunii culturale a Parteneriatului strategic care ar putea fi sprijinite de Lockheed Martin în România, precizează Agerpres.

La rândul său, Marillyn Hewson s-a arătat interesată de continuarea implicării Lockheed Martin Corporation în ţara noastră şi, "subliniind existenţa în România a unei forţe de muncă talentate şi bine pregătite şi a unei baze industriale solide", a susţinut obiectivul de a dezvolta proiecte comune în domeniile industriei de apărare şi cercetării, cu accent pe noile tehnologii, precum inteligenţa artificială.

Conform MAE, Lockheed Martin este cea mai mare companie de produse şi servicii militare la nivel mondial în ceea ce priveşte veniturile. În anul 2019, vânzările s-au ridicat la 53,8 mld USD, compania situându-se pe poziţia a 59-a în topul Fortune 500. Lockheed Martin este prezentă în 75 de ţări din întreaga lume, inclusiv în România (din 1997) şi are aproximativ 105.000 de angajaţi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel