Berlinul: Germania nu discută despre furnizarea de avioane de luptă către Ucraina

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Eurofighter și Tornado ale Luftwaffe, sursă foto: Bundeswehr/Stefan Petersen
Eurofighter și Tornado ale Luftwaffe, sursă foto: Bundeswehr/Stefan Petersen

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a declarat că guvernul de la Berlin nu ia în considerare în prezent furnizarea de avioane de luptă către Ucraina, relatează cotidianul german Bild.

 

 

"Acesta nu este subiectul dezbaterii noastre", a declarat Baerbock luni, în timpul unei vizite la Helsinki. Marți, miniștrii apărării și oficiali militari din țările occidentale se vor reuni la Bruxelles pentru o nouă reuniune în formatul Ramstein.

În cadrul reuniunii, aliații occidentali vor discuta despre continuarea livrărilor de arme către Ucraina. Reuniunea are loc în paralel cu o reuniune ministerială a NATO.

Luni, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Alianța discută despre furnizarea de avioane de luptă de tip occidental Ucrainei și că viteza cu care poate fi oferit acest tip de asistență este importantă în acest sens.

Anterior, premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că orice decizie de a furniza avioane de luptă Ucrainei ar trebui să vină din partea NATO.

 

Ucraina va cere aliaţilor la reuniunea formatului Ramstein mai multe arme

 

Ucraina va cere marţi, la a noua întâlnire a formatului Ramstein, ce reuneşte la Bruxelles ţările care-i oferă ajutor militar în faţa agresiunii ruse, mai multe arme, muniţii şi sprijin logistic, inclusiv o "platformă de avioane de vânătoare", a transmis ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, potrivit agenţiei EFE.

"Vom lucra intens cu partenerii în zilele următoare. Ritmul este extrem de susţinut", a scris Reznikov pe Facebook, menţionând că una dintre principalele teme pe care le va aborda la această reuniune va fi "protejarea cerului ucrainean, inclusiv cu o platformă de avioane de vânătoare".

El va urmări de asemenea să impulsioneze aşa-numita "coaliţie a tancurilor", adică livrarea de tancuri occidentale către Ucraina, din care 120-140 de unităţi, în special tancuri germane Leopard ar urma să ajungă în primăvară în Ucraina.

Ministrul ucrainean al apărării a mai precizat că le va mai cere aliaţilor Ucrainei crearea unei rezerve consistente de muniţii, din care armata ucraineană consumă mari cantităţi în lupta contra armatei ruse, precum şi intensificarea sprijinului în materie de logistică, întreţinere şi reparaţii ale echipamentelor militare.

Dar secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat mai devreme că Ucraina consumă în războiul cu Rusia semnificativ mai multe muniţii decât poate NATO să producă. El a menţionat că statele NATO au făcut un inventar al muniţiilor rămase după ajutorul oferit Ucrainei şi le-a cerut acestora să ia măsuri pentru a-şi creşte producţia de muniţii, în special a obuzelor de calibru greu, respectiv cele de 155 mm.

Cadenţa ridicată a livrărilor de muniţii către armata ucraineană, care trage zilnic aproximativ 10.000 de obuze, a redus drastic stocurile armatelor occidentale şi a expus dificultatea completării acestora cu actualele capacităţi de producţie şi lanţuri logistice. 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel