Bahrain cumpără armament american în valoare de 300 milioane USD

H.D. Hartmann |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Din surse apropiate de DefenseRomania suntem informați ca regatul Bahrain a primit aprobarea din partea Agenției USA pentru Cooperare în domeniul Apărării şi Securității să achiziționeze armament de ultimă generație în domeniul lansatoarelor de rachete.

Modulele de lansare multiple, sub numele de cod M31, permit operaţionalizarea a şase rachete în același timp per unitate de lansare, pentru un total de 720 de rachete sau, dacă este necesar pentru situaţie ofensivă imediată,  un total de 110  rachete tactice.

Pentru producerea și livrarea acestor lansatoare de rachete a fost ales producătorul american Lockheed Martin, unitatea de rachete. Prin contractul aprobat acest furnizor va asigura și serviciile de mentenanță pe întreaga durată activă a modulelor amplasate în Bahrain.

Pentru USA aceasta nou afacere de armament nu reprezintă doar profit ci și un surplus de securitate regională, prin întărirea capacităților de apărare aeriană a unui important aliat american. Scopul principal al aprobării acestui transfer masiv de tehnologie militară și de active, îl reprezintă creșterea capacităților de apărare împotriva atacurilor așa numite sălbatice ale insurgenţilor din regiune, care au dovedit că  posedă capacitatea de a trimite rachete asamblate cu nivel redus de tehnologie, dar cu impact major psihologic asupra populațiilor atacate.

Echipate cu tehnologie GPS, care oferă acuratețe chirurgicală de atac, sistemele M31 prezintă și avantajul unei muniții ieftine. Distanța de acoperire este de 300 de km, suficientă pentru micul regat Bahrain să rivalizeze cu orice actor regional ostil.

Dorind o echilibrare a influenței regionale toxice a unor actori militari masivi cum sunt Siria sau Irak, USA speră să obțină securizarea aliatului lor printr-un proiect coerent de înarmare și personalizare a necesarului de armament pe care Bahrain îl cumpără. Ultimul contract dovedește o astfel de strategie și pune în practică un astfel de proiect.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel