Bacăul, capitala industriei de apărare din România. Ministrul Tîlvăr a vizitat centrele de mentenanță F-16 și HIMARS, dar și fabricile unde se produc drone Watchkeeper X

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
F-16, România. Sursă foto: MApN
F-16, România. Sursă foto: MApN

O delegaţie condusă de ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a efectuat marți, 19 martie, o vizită de lucru în Baza 95 Aeriană „Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu” din Bacău şi la două companii din industria de apărare cu care MApN colaborează pentru dezvoltarea unor programe de modernizare a Forţelor Aeriene Române.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Apărării (MApN) către DefenseRomania, ministrul Angel Tîlvăr a avut întâlniri cu militarii Bazei 95 Aeriene, o structură din arhitectura de securitate a României, cu peste un secol de activitate, care participă la apărarea spațiului aerian național în zona de responsabilitate şi oferă sprijin aerian celorlalte categorii de forțe contribuind, totodată, la constituirea pachetelor de forțe dislocabile şi la instrucția avansată în zbor a piloților.

Din delegaţia MApN au mai făcut parte şeful Direcţiei Generale pentru armamente, generalul-maior Teodor Incicaş, locțiitorul şefului Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul-maior Leonard Baraboi şi şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-locotenent Ciprian Marin.

Angel Tîlvăr, în vizită la companii din industria de apărare din Bacău. Sursă foto: Angel Tîlvăr @OfficialPhoto

1. Angel Tîlv... (angel-tilvar-ministru_11111500.jpg)

2. Angel Tîlv... (angel-tilvar_89988800.jpg)

„Industria de apărare este extrem de importantă pentru Ministerul Apărării Naționale. AEROSTAR Bacău este una dintre companiile de succes din industria de profil. Dacă menționez doar două dintre activitățile acestei, este ușor de înţeles de ce avem un interes major în buna funcționare a companiei: Centrul de Mentenanță pentru F-16 și Centrul Național de Mentenanță pentru lansatorul multiplu de rachete HIMARS, ambele fiind desemnate centre de mentenanță de către Guvernul României”, a precizat ministrul.

„Avioanele F-16 vor avea parte de mentenanță la cele mai înalte standarde, în România”, a mai transmis ministrul Tîlvăr pe pagina personală de Facebook.

 

Bacău, capitala industriei de apărare din România. Pe lângă centrele de mentenanță F-16 și HIMARS de la Aerostar, la Bacău cei de la Elbit produc drone Watchkeeper X pentru Armata României

 

3. UAV Watchk... (watchkeeper-x-copy_30008200.jpg)

UAV Watchkeeper X, prezentat de Elbit Systems în România. Foto: DefenseRomania

„În cadrul vizitei de lucru pe care am făcut-o la Bacău am văzut și linia pregătită pentru asamblarea și fabricarea unor elemente mecanice pentru vehiculul aerian aferent UAS tactic operativ, ale cărui componente vor fi produse de mai multe companii din România.Tot la Bacău, am vizitat și compania ELMET INTERNATIONAL, care fabrică componente ale transportorului pentru trupe PIRAHNA V”, a mai adăugat ministrul Angel Tîlvăr. 

La Bacău se asambează și se produc elemente ale dronelor Watchkeeper X, achiziționate de România. Contractul este onorat de gigantul israelian Elbit.

Pentru a onora contractele încheiate cu Ministerul Apărării Naționale, Elbit Systems, în calitate de acționar unic, a pus bazele a patru unități de producție românești dintre care două la Bacău.

Elbit Systems a participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a Armatei Române: pentru forțele aeriene - (MIG-21 Lancer, PUMA-Socat, IAR-99 Șoim, EW-C130), pentru forțele terestre (LAROM, Pirahna), pentru forțele navale (Puma-Naval și simulatoare navale), etc.

România va achiziționa 7 sisteme Watchkeeper X, ceea ce înseamnă 21 de drone. Din totalul de 7 sisteme, 6 vor fi în varianta terestră și 1 sistem în varianta navală. 

CITEȘTE ȘI: Dronele Watchkeeper X ale României vor fi dotate cu sistemul modern Spectro XR. MApN și Elbit au semnat primul contract subsecvent

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel