B-21 Raider prezentat ca niciodată: U.S. Air Force a publicat imagini detaliate cu primul avion de generaţia a VI-a

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În timpul conferinței din acest an a Asociației Forțelor Aeriene și Spațiale din SUA, organizată la Washingtonului, D.C., șeful Statului Major al U.S. Air Force, generalul Charles Q. Brown a prezentat două noi imagini cu bombardierul stealth de nouă generație B-21 Raider. Deși primul bombardier de generația a VI-a "B-21 Raider" a fost lansat în luna decembrie a anului trecut, caracteristicile acestuia rămân un secret. 

Până la publicare acestor noi imagini, doar un singur unghi al aeronavei a fost văzut de public - cel frontal - și într-un mediu foarte controlat, la prezentarea oficială care a avut loc în luna decembrie a anului 2022. 

În afară de un prim-plan care surprindea şi cabina de pilotaj, toate imaginile publicate de atunci au fost din aceeași unghi, prezentată fiind partea frontală a bombardierului B-21 Raider. 

Acum, analiştii militari ai publicaţiei The War Zone au analiza prima imagine completă a primului avion de generaţia a VI-a, care oferă detalii impresionate despre designul bombardierului B-21 Raider. O nouă imagine frontală oferă, de asemenea, o idee mai bună despre dimensiunea reală a bombardierului. Ambele imagini au fost realizate la sediul Northrop Grumman din Palmdale, California.

Potrivit site-ului Defense Visual Information Distribution Service (DVIDS) al U.S. Army, ambele imagini au fost realizate pe 31 iulie anul acesta. Aceasta la doar câteva zile după ce Northrop Grumman a anunțat că primul Raider de pre-producție a fost "pornit" pentru prima dată. Aceasta este o etapă importantă în pregătirea aeronavei pentru primul său zbor, care este încă așteptat să aibă loc înainte de sfârșitul anului. 

Bombardierul B-21 Raider a fost prezentat la începutul lunii decembrie 2022 la sediul Northrop Grumman din Palmdale, California. Directorul general al companiei a numit testul recent o altă etapă importantă în drumul spre primul zbor și lansarea producției de serie.

B-21 Raider a efectuat primul său test de "pornire" în ultimele luni, ceea ce îl apropie cu încă un pas de primul zbor, care este încă programat să aibă loc înainte de sfârșitul anului 2023, au anunțat oficialii Northrop Grumman la 27 iulie.

 

Primul zbor cu bombardierul nuclear B-21 Raider, programat la sfârșitul acestui an

 

După aceea, compania se așteaptă să primească un contract de producție, tot înainte de sfârșitul anului.

Northrop Grumman a încheiat un contract pentru dezvoltarea B-21 Raider în 2015. Compania intenționează să efectueze primul zbor al bombardierului nuclear până la sfârșitul acestui an, dar acesta nu este obiectivul principal.

Northrop are acum șase aeronave în diferite stadii de producție. Primul bombardier de testare va fi denumit T1. U.S. Air Force intenționează să comande aproximativ 100 de aeronave B-21 Raider. Acestea vor înlocui 20 de bombardiere B-2 Spirit și 43 de bombardiere B-1B Lancer, care nu transportă arme nucleare.

Cel mai aşteptat eveniment pentru industria aviatică americană a avut loc pe 3 decembrie 2022.  Atunci, U.S. Air Force şi compania Northrop Grumman au prezentat împreună primul bombardier de generația a VI-a "B-21 Raider".

Compania Northrop Grumman a declarat în luna mai a anului trecut că primul B-21 a încheiat o primă serie de teste la sol. Această fază a inclus teste de calibrare a încărcăturilor, menite să verifice integritatea structurală a bombardierului

Înainte de primul zbor al B-21, Northrop Grumman va efectua teste ale motoarelor și teste de rulare pe pistă la viteză mică și mare. Forțele Aeriene ale SUA au sperat inițial, încă din 2019, că primul zbor al primului B-21 va avea loc în decembrie 2021, dar acest termen a tot fost modificat.

B-21 este un bombardier cu rază lungă de acțiune, cu caracteristici stealth avansate, care va fi proiectat pentru a distruge ținte importante aflate la mare distanţă. Acesta va înlocui treptat bombardierele B-1 și B-2, devenind coloana vertebrală a flotei de bombardiere a U.S. Air Force. Cu toate acestea, deocamdată, nu va fi un succesor al bombardierelor B-52, care, deși sunt mult mai vechi decât B-1 și B-2, vor rămâne în serviciul USAF alături de B-21 pentru încă câteva decenii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel