Australia vrea să cumpere din SUA rachete Javelin FGM-148

Eduard Pascu / 02 noi 2020 / 11:52

Departamentul de Stat a aprobat o posibilă vânzăre militară către guvernul australian de rachete Javelin FGM-148E și a echipamentelor aferente, pentru un cost estimat de 46 milioane dolari. 

Agenţia pentru Cooperare în Domeniul Apărării şi Securităţii a transmis Congresului această aprobare pentru decizia finală. Această vânzare va sprijini politica externă și obiectivele de securitate națională ale Statelor Unite, se arată într-un comunicat al agenției.

Guvernul Australiei a solicitat cumpărarea a două sute de rachete Javelin FGM-148E, împreună cu un pachet de asistență tehnică din partea guvernului SUA și alte elemente conexe de logistică și sprijin pentru program. Costul total estimat nu trebuie să depășească 46 de milioane de dolari. Aceste rachete vor fi furnizate din stocurile armatei SUA. Nu există compensări cunoscute asociate cu această vânzare, se mai precizează în notificarea transmisă Congresului.

Australia înregistrează un deficit de rachete Javelin necesare unei pregătiri adecvate a militarilor. 

 

Citește și: Forţele separatiste proruse au de ce să se teamă. Militarii ucraineni din Donbas vor primi rachete antitanc Javelin

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy