Secretarul american al Apărării deschide ''al 20-lea Ramstein'': Lumea liberă nu va lăsa Ucraina să eșueze. Vom fi cu toții mai puțin în siguranță dacă Putin va reuși să câştige

S.I. Catalin |
Data publicării:
US Army, sursă foto: Ramstein Air Base, Germany
US Army, sursă foto: Ramstein Air Base, Germany

Statele Unite și lumea liberă nu vor renunța în a susținere Ucraina sa se apare împotriva agresiunii ruse. Acest lucru a fost declarat de secretarul american al apărării, Lloyd Austin, în deschiderea celei de-a douăzecea reuniuni a Grupului de contact pentru asistență în domeniul securității, la baza aeriană Ramstein din Germania.

Șeful Pentagonului a precizat: "În momentul de față, trupele ucrainene se confruntă cu condiții și lupte grele, iar civilii ucraineni suferă din cauza unui baraj constant de rachete rusești și drone iraniene. Dar Ucraina nu va da înapoi și nici Statele Unite nu vor da înapoi".

"Mesajul nostru de astăzi este clar: Statele Unite nu vor permite ca Ucraina să eșueze. Această coaliție nu va lăsa Ucraina să eșueze, lumea liberă nu va lăsa Ucraina să eșueze", a declarat Austin.

Oficialul american a vorbit si despre noile pachete de ajutor pentru Kiev anunțate recent de Statele Unite, Germania, Danemarca, Suedia și Franța, precum și eforturile țărilor de a strânge fonduri pentru ''inițiativa cehă'' de a achiziționa 800.000 de obuze de artilerie.

Secretarul american al apărării a subliniat că aceasta nu este doar o investiție în puterea militară a Ucrainei, ci și "în securitatea noastră comună, în securitatea europeană, în securitatea globală".

,,Vom fi cu toții mai puțin în siguranță dacă Putin va reuși să facă ce vrea. Și cu toții vom fi mai puțin în siguranță într-o lume violentă și fără lege, în care dictatorii pot redesena granițele cu forța, șterge țări de pe hartă și își pot reconstrui vechile imperii. Așadar, lupta Ucrainei rămâne una dintre marile cauze ale timpului nostru, iar ucrainenii nu au timp de pierdut - și nici noi nu avem", a adăugat Austin.

,,Să nu ne înșelăm. Putin nu se va opri în Ucraina. Dar, așa cum a spus președintele Biden, Ucraina îl poate opri pe Putin - dacă sprijinim Ucraina și îi oferim armele de care are nevoie pentru a se apăra. Supraviețuirea Ucrainei este în joc și toată securitatea noastră este în joc. Așadar, vom continua să rămânem împreună împotriva campaniei de cucerire a lui Putin și vom continua să avem încredere în poporul ucrainean", a conchis Austin.

După cum a informat cu o zi înainte Ministerul ucrainean al Apărării, "prioritățile Ucrainei la această reuniune sunt furnizarea de sisteme de apărare aeriană și de rachete pentru acestea, rachete cu rază lungă de acțiune".

De asemenea, "obuzele de artilerie, în special de calibru 155 mm, sistemele moderne de război electronic, precum și vehiculele blindate rămân in continuare pe agenda de discuții".

Înaintea întâlnirii, Ministerul german al Apărării a scris pe Twitter că "accentul principal va fi pus pe livrarea de muniție atât de necesară Ucrainei și pe coordonarea capacităților coaliției pentru întărirea trupelor ucrainene".

În același timp, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Kiev înainte de reuniunea Grupului de contact de la Ramstein. "Există progrese la capitolul muniții. Pe de o parte, datorită inițiativei cehe, dar vom putea anunța și un alt pachet astăzi aici. Așadar, lucrurile avansează, uneori cu pași mici, alteori cu pași mai mari, dar principalul lucru este aprovizionarea constantă cu muniție", a declarat Pistorius, citat de Radio Liberty.

Întrebat despre progresul rachetelor Taurus cu rază lungă de acțiune, ministrul a spus că "nu există nicio veste în acest sens". Între timp, ministrul estonian al Apărării, Hanno Pevkur, a subliniat că țara sa are "diferite opțiuni pentru a trimite mai multe muniții în Ucraina".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel