Atac în Arabia Saudită. De ce nu au interceptat sistemele Patriot rachetele dronelor

Tudor Curtifan / 30 sep 2019 / 23:05

Două instalații petroliere din Arabia Saudită au suferit incendii masive pe 14 septembrie, în urma unor atacuri de amploare cu drone.

Imediat după atacul cu drone din Arabia Saudită, s-a născut întrebarea, de ce sistemele de ultimă generație americane Patriot nu au reușit să intercepteze rachetele dronelor. Un oficial al Israelului spune că știe răspunsul.

Uzi Rubin, fost director al organizației israeliene pentru apărarea împotriva rachetelor, din cadrul Ministerului Apărării, a vorbit despre atacul din Arabia Saudită. El spune că există două motive pentru care Patriot a eșuat în a intercepta rachetele și dronele.

 

De ce nu au interceptat sistemele Patriot rachetele dronelor în timpul atacului din Arabia Saudită

 

Potrivit lui Rubin, unul din motivele pentru care senzorii Patriot nu au putut identifica țintele este că sistemul american urmărește ținte aflate la mare altitudine, fără să acopere și țintele de joasă altitudine. 

Un al doilea motiv, susține oficialul Israelului, citat de NBC News, este suprafața întinsă pe care o are Arabia Saudită. Acest lucru complică mult apărarea Arabiei Saudite, chiar și pentru Patriot. 

În același timp, Uzi Rubin a mai adăugat că pentru apărarea instalațiilor petroliere de atacuri lansate la joasă altitudine, mai potrivite ar fi sistemele rusești ZRPK.

Amintim că atacul asupra instalaţiilor petroliere saudite din mișlocul acestei luni, revendicat de rebelii yemeniţi houthi care sunt susţinuţi de Teheran, a redus în mod semnificativ aprovizionarea mondială cu ţiţei şi a trezit temerea unei escaladări militare între SUA şi Iran.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy