Armata Ucrainei a primit un nou lot de tancuri T-72 modernizate

Eduard Pascu / 25 feb 2021 / 12:53

Un nou lot de tancuri principale de luptă T-72 a intrat în dotarea Forțelor Armate ale Ucrainei.

Pe 24 februarie un nou lot format din patru tancuri principale de luptă model T-72, modernizate, au fost predate Forțelor Armate de Uzina de vehicule blindate din Kiev. 

Conform unui raport, tancurile au fost modernizate de Uzina de vehicule blindate din Kiev, în cooperare cu divizia principală de blindate a Forțelor armate ucrainene.

Un reprezentant al comandamentului forțelor logistice, locotenent-colonelul Oleh Hrynchak, a declarat că aceste tancuri vor contribui la îmbunătăţirea capacităţilor de luptă ale armatei ucrainene.

T-72AMT este rezultatul modernizărilor mai extinse pe care le-a dezvoltat industria ucraineană și include o armură reactivă explozivă (ERA) montată pe turelă. Acest sistem a fost testat de forțele ucrainene care luptă în regiunea Donbas.

Motorul V-46 a fost înlocuit cu V-84-1, crescând astfel puterea la 840 CP, comparativ cu 780 CP anterioare. T-72AMT are, de asemenea, echipamente radio mai sigure furnizate de Aselsan (Turcia) și o cameră cu vedere în spate pentru tanchist.

Șeful NATO, Jens Stoltenberg a spus într-un Tweet că l-a asigurat pe președintele Ucrainei că ”NATO susține cu tărie suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. Am discutat despre importanța reformelor și a situației de securitate din regiunea Mării Negre. Rămânem dedicați consolidării parteneriatului nostru”. 

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy