Armata Statelor Unite ar putea primi o nouă variantă a vehiculului de luptă Lynx KF41

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Rheinmetall și Textron Systems își unesc forțele pentru a furniza armatei SUA o nouă variantă a vehiculului de luptă Lynx KF41.

American Rheinmetall Vehicles, o filială a companiei germane Rheinmetall Defense, se alătură echipei Textron Systems pentru a participa la programul Optionally Manned Fighting Vehicle (OMFV) al armatei SUA.

American Rheinmetall Vehicles alături de alte companii din industria apărării din SUA, printre care Raytheon Technologies vor face partea dintr-o echipă, numită „Team Lynx”, care trebuie să furnizare Armatei Statele Unite un nou vehicul militar, ca parte a programului Manned Fighting Vehicle.

Textron Systems va fi un membru vital al echipei, aducând cu sine capacități excepționale de dezvoltare și producției de sisteme terestre, deoarece, de-a lungul timpului şi-a câştigat renumele prin furnizarea unor platforme de luptă pentru forțele armate americane. 

American Rheinmetall Vehicles va conduce echipa Lynx în oferirea armatei SUA a unei platforme modulare de ultima generație, pentru programul OMFV.

Programul Optionally Manned Fighting Vehicle (OMFV), programat să intre în folosință în 2026, când va înlocui vehiculul de luptă Bradley.

Având în vedere cele două decenii de încercări nereușite ale Armatei SUA de a înlocui vehiculul de luptă pentru infanteriei M2 Bradley, nu există nici o garanție că americanii vor cumpăra ceva de această dată. Dacă Armata SUA alege Lynx ca vehicul de luptă pentru infanterie – valoare programului OMFV va fi de aproximativ 46 miliarde de dolari pe toată durata existenţei sale, de la cercetare și dezvoltare până la pensionare - va fi un câştiga de imagine substanţial pentru vehiculul german, care până în prezent a fost achiziţionat doar de Ungaria – 218 de vehicule de luptă Lynx KF41.

Într-un comunicat de presă, emis în cursul acestei zilei, precizează că Rheinmetall și partenerii săi vor oferi Armatei SUA „o nouă variantă” a vehiculului de luptă pentru infanterie Lynx KF41, fabricat în Statele Unite, deși nu au oferit detalii cu privire la diferenţele care vor exista între actualul Lynx KF41 şi cel oferit militarilor americani. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel