Armata rusă a primit pentru testare primul lot de vehicule Terminator

Eduard Pascu |
Data publicării:

Armata rusă a primit, luni, pentru testare, primul lot de vehicule de sprijin pentru tancuri Terminator.

Televiziunea rusă Channel One prezentat, pe 2 decembrie un material conform căruia Divizia 90 Tancuri din regiunea Chelyabinsk din Ural a primit pentru testare vehiculele blindate Terminator. „Unicitatea acestei mașini este capacitatea sa de a urmări trei ținte simultan cu toate sistemele sale de armament”, a declarat cololonelul Andrey Sigarev, comandantul adjunct al diviziei de tancuri, transmite Defense News

Vehiculul Terminator este echipat cu sistemul de rachete supersonice antitanc "Ataka", ce poate atinge ţinte aflate la 6 km distanţă, două tunuri de calibru 30 mm, care pot fi folosite împotriva unităţilor de infanterie şi a elicopterelor, două lansatoare de grenade şi o mitralieră Kalashnikov de calibru 7,62 mm. Vehiculul poate atinge o viteză de 60 de km/h iar echipajul este format din cinci militari.

Proiectul Terminator a fost neglijat financiar de Ministerul Apărării, dar și-a dovedit eficacitatea în timpul recentelor operațiuni de luptă ale trupelor rusești în Siria.

Terminator a fost dezvoltat pe platforma tancului T-90 şi va fi folosit pentru sprijinul unităţilor de tancuri, în special în lupta urbană. 

Potrivit experților militari, un Terminator poate înlocui un pluton de 40 de soldați și șase vehicule blindate. "Terminator s-a dovedit a fi un "soldat universal" care poate lupta independent împotriva teroriștilor înarmați cu arme de calibru mic, lansatoare de grenade și rachete ghidate antitanc, precum și să reziste plutonelor de tancuri echipate cu UAV-uri”, a declarat colonelul în retragere Victor Litovkin, analist militar pentru agenția de știri TASS.

Armata rusă a primit opt ​​vehicule Terminator, care vor fi testate în timpul exercițiilor militare. Vehiculele au fost prezentate pentru prima dată publicului în timpul paradei militare anuale din Piața Roșie din 2018.

Experiența sa pe câmpul de luptă "a risipit îndoielile generalilor cu privire la adoptarea sa de către armata rusă și a sporit potențialul său de export”, a explicat Litovkin.

Vehiculele Terminator sunt produse de UralVagonZavod.

Citește și: Franța și Germania vor aloca 200 milioane de euro pentru viitorul tanc franco-german

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel