Armata germană a solicitat 4.000 de camioane militare de la compania Rheinmetall

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Camioanele HX
Camioanele HX

Biroul federal pentru înzestrare, tehnologie informațională și asistență a Bundeswehr – BAAINBw (Bundesamt für Ausrüstung, Informationstechnik und Nutzung der Bundeswehr) a contractat compania Rheinmetall MAN, cel mai important producător german de vehiculelor militare, pentru a livra armatei germane (Bundeswehr) până la 4.000 de camioane militare, multe dintre acestea vor dispun de cabine blindate.

În perioada 2021 – 2027, compania Rheinmetall MAN va trebui să livreze armatei germane toate cele aproximativ 4000 de camioane militare. Valoarea contractului pentru toate cele 4.000 de camioane - de tip HX44M 8 × 8 - reprezintă aproximativ 2 miliarde de euro.

Pentru început, Rheinmetall MAN Military Vehicles (RMMV) va furniza Bundeswehr, începând cu anul 2021, un prim lot de 540 de vehicule – în valoare de aproximativ 348 milioane EUR, inclusiv TVA.

Dintre aceste 540 de vehicule, 230 vor dispune de blindaj. După cum am precizat, livrarea primului lot de camioane militare va începe la începutul anului viitor, deoarece BAAINBw vrea ca Bundeswehr să dispună, până în 2023, de cât mai multe vehicule militare, acesta va fi anul în care Germania va prelua conducerea forţei de intervenţie rapidă a NATO (Very High Readiness Joint Task Force), VJTF.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel