Armata Finlandei achiziționează simulatoare de antrenament virtual de la Saab

Tudor Curtifan / 14 Martie 2019 / 09:24

Forțele de Apărare ale Finlandei plasează o comandă de simulatoare de antrenament virtual de la Saab.

Saab și Comandamentul de Logistică al Forțelor de Apărare ale Finlandei au semnat un contract pentru livrarea de simulatoare virtuale pentru trăgători de elită și antrenament de luptă de bază, cu mentenanța asociată. Valoarea comenzii este de aproximativ 9 milioane euro, iar primele livrări vor avea loc în 2019.

Această comandă face parte din Programul de antrenament 2020 al Forțelor Armate Finlandeze, iar simulatoarele virtuale de antrenament vor fi folosite în totalitate în 2020. Scopul este de a le oferi soldaților finlandezi un antrenament calificat, într-un mediu de interior sigur și prietenos cu mediul.

„Această comandă este un mare pas înainte pentru nou-dezvoltatul nostru sistem de Antrenament de Interior pentru Lupta pe Teren (GC ITD). Finlanda va primi un sistem de antrenament virtual care oferă atât amplitudine, cât și profunzime, de la antrenamentul de bază la scenariile avansate," spune Åsa Thegström, șeful unității de afaceri Antrenament & Simulare din cadrul zonei de afaceri Dynamics a Saab, potrivit unui comunicat de presă.

Contractul conține modele ale armelor folosite în Finlanda, computere cu software care creează mediul virtual și care oferă baza pentru analiza de după antrenament. Saab va fi de asemenea responsabil pentru mentenanța sistemelor.

„Cu această comandă, Saab Finlanda își extinde operațiunile deja extensive de simulatoare cu Forțele de Apărare Finlandeze. Începând din 2006, Saab a fost furnizorul sistemului de simulare Live KASI pentru Forțele de Apărare ale Finlandei. Această comandă reprezintă un semn de încredere în soluțiile de antrenament și simulare ale Saab," spune Anders Gardberg, Country Unit Manager pentru Saab din Finlanda.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy