US Air Force trebuie să mai aştepte. Primul bombardier B-21 Raider ''se va înălţa la cer'' în 2022

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Bombardierul nuclear B-21, aflat în dezvoltare de compania Northrop Grumman pentru US Air Force.
Bombardierul nuclear B-21, aflat în dezvoltare de compania Northrop Grumman pentru US Air Force.

Un al doilea bombardier B-21 Raider se află în etapă de construcție pe linia de asamblare a companiei Northrop Grumman din Palmdale, California, în timp data de lansare a primului bombardier, planificată pentru decembrie 2021, a fost decalată la mijlocul anului 2022, a precizat Randall Walden, director al Air Force Rapid Capabilities Office, într-un interviu pentru revista Air Force Magazine.

Publicaţia The Aviationist precizează că, conform informaţiilor comunicate anterior, primul bombardier B-21 Raider trebuia să aibă primul zbor la sfârşitul acestui an 2020, în luna decembrie, însă se pare că planurile s-au schimbat, Randall Walden anunţând că un prim zbor ar trebui să aibă loc la mijlocul anului 2022.

Randall Walden a precizat în interviul pentru revista Air Force Magazine că primul B-21 Raider, chiar dacă nu a ajuns încă la finalul etapei de asamblare, încet prinde contur și „chiar începe să semene ca un bombardier”. 

 

Lecțiile învățate din construcția primului bombardier B-21 Raider sunt folosite pentru îmbunătățirea celui de-al doilea.

 

În ceea ce privește al doilea bombardier, Walden a spus că este construit în principal pentru teste de structură. ’’Ii vom testa limitele, ne vom asigura că proiectarea, producția și linia de asamblare au sens ”,  a precizat Randall Walden.

Lecțiile învățate în timpul procesului de construire a primului B-21 Raider sunt aplicate celei de-a doua, asamblarea progresând mult mai eficient.

,,Evident, chiar și cu toate măsurile de precauție, ar putea exista unele surprize, mai ales atunci când se lucrează la un program complex precum este B-21 Raider'', a mai spus Walden, precizând că este normal să apară şi aspecte neprevăzute, dar inginerii sunt gata să le rezolve pe măsură ce ele vor apărea.

Cu toate acestea, echipa care lucrează la programul B-21 Raider încearcă să anticipeze aceste probleme, iar una dintre mijloacele folosite pentru a face acest lucru este utilizarea unui avion de clasă business pe post ''platformă de testare'' a  componentelor hardware și software, înainte ca ele să fie instalate pe B-21.

 

Noul bombardier ar urma să intre în serviciul US Air Force la jurul anului 2026 sau 2027

 

Departamentul de buget al Congresului SUA a estimat în 2018 că costul dezvoltării și cumpărării primelor 100 de aeronave ar trebui să fie de 80 miliarde de dolari. Forțele Aeriene ale SUA intenționează să primească cel puțin 100 de bombardier B-21 Raider.

Programul de dezvoltare al bombardierelor B-21 Raider este considera extrem de secret, până la acesta dată fiind dezvăluite puține informații. La începutul anului trecut, Forțele Aeriene au publicat trei noi desene grafice ale modelului B-21, oferind pentru prima dată detalii despre formă acestui, care va avea o mulțime de lucruri în comun cu B-2 Spirit. 

Când va intra în dotarea US Air Force, B-21 Raider va înlocui B-1B Lancer și B-2A Spirit, mărind în același timp flota de bombardieri de la 156 la 220 cât este obiectivul Armatei SUA.

Capacitatea de a atinge acest obiectiv este strâns legată de dezvoltarea B-21 Raider, deoarece Forțele Aeriene se asigură că aeronava va fi accesibilă, durabilă și rapidă modificabilă / actualizabilă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel