Forțele aeriene americane au prezentat noi imagini cu bombardierul B-21 Raider

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Bombardierul nuclear B-21, aflat în dezvoltare de compania Northrop Grumman pentru US Air Force.
Bombardierul nuclear B-21, aflat în dezvoltare de compania Northrop Grumman pentru US Air Force.

Forțele aeriene americane și compania Northrop Grumman au prezentat  noi imagi, de fapt randări, cu  bombardierul B-21 Raider, potrivit Defense Blog şi Popular Mechanics.

Imaginile puse la dispoziţia curioşilor prezintă câteva detalii despre viitorul bombardiere american. Potrivit experților în aviație militară, noul avion arată ca un bombardier B-2, dar cu unele diferențe cheie.

Imaginile au fost împărtășite de Northrop Grumman, antreprenorul principal al programului B-21 Raider. Cele trei imagini prezintă avionul staţionat în hangaruri la Baza Forțelor Aeriene Ellsworth din Dakota de Sud, Baza Forțelor Aeriene Whiteman din Missouri și Baza Forțelor Aeriene Dyess din Texas. Bazele Ellsworth și Dyess găzduiesc în prezent bombardiere B-1B Lăncer, în timp ce bază Whiteman găzduiește flota americană de bombardiere B-2A Spirit. B-21 Raider va înlocui în cele din urmă ambele tipuri de bombardiere.

 

Prima imagine a B-21 Raider a fost dezvăluită în 2016

 

B-21 Raider este primul nou bombardier al Forțelor Aeriene SUA, din 1988, anul în care a fost prezentat bombardierul B-2A. B-21 este proiectat să facă faţă noilor tipuri de ameninţări, dar şiş a treacă cu uşurinţă de apărarea aeriană a inamicului, să păcălească sisteme de apărare aeriană, cum ar fi sistemul rusesc S-400 şi avioane de vânătoare chineze J-20. 

B-21 Raider, al cărui program este estimat la 80 de miliarde de dolari, va fi un bombardier cu rază lungă de acțiune, capabil să transporte o varietate de muniții convenționale mixte dar și muniție nucleară. US Air Force prevede să cumpere cel puțin 100 de astfel de avioane.

Forțele aeriene americane au atribuit companiei Northrop, în 2015, un contract în valoare inițială de 21,4 miliarde de dolari. Se estimează că costurile totale vor depăși 55 de miliarde de dolari pe durata programului bombardierului B-21 Raider.

B-21 va avea un design de tip aripă zburătoare, o caracteristică a constructorului Northrop Grumman, de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial. Combinarea fuselajului și aripii, combinată cu lipsa de stabilizatori orizontali și verticali în spate, este în general considerată cea mai bună formă posibilă pentru a evita radarele inamice din toate direcțiile.

Experții consideră că B-21 va fi mai mic decât B-2A, având aproximativ două treimi din dimensiunea și greutatea celui mai vechi bombardier american. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel