Americanii de la Raytheon au luat la ”țintă” tancurile rusești T-14

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Unul dintre cei mai mari giganți din industria de apărare a Statelor Unite ale Americii, compania Raytheon, face publice imagini promoționale care arătau tancuri rusești T-14 drept ”ținte”.

E vorba despre imagini promoționale despre AI (Artificial Intelligence) pe care Raytheon le-a publicat pe contul de Twitter sub mesajul: „Vedeți cum Departamentul Apărării al Statelor Unite caută modalități de a valorifica puterea #InteligențeiArtificiale. US Army au anunțat încă de anul trecut investiții masive în ceea ce privește inteligența artificială.

Armata SUA nu și-a ascuns intenția de a înzestra forțele terestre cu arme ajutate de inteligență artificială.

Imaginea publicată de Raytheon arată cum AI ”țintește” ceea ce pare un tac ”stelth” de ultimă generație T-14.

Rușii se laudă că noul tanc T-14 nu doar că va dispune de tehnologie ”stealth” pentru radare, este mai bun tanc din lume. Tancul a fost prezentat în 2015 iar Moscova precizează că tancul deține un blindaj puternic și sisteme de apărare electormacnetice care vor induce în eroare cele mai avansate proiectile ghidate. Totodată, tancul de ultimă generație T-14 este înzestrat cu o turelă dotată cu o mitralieră teleghidată de 7,62 mm și un tun de 125 mm. Cu un motor de 1.500 de cai putere, T-14 poate atinge viteze de 90 km/h.

Postarea Raytheon pe contul oficial de Twitter:

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel