Americanii au prezentat prima imagine cu noul sistem LRHW, dotat cu rachete hipersonice

Sistem LRHW - sursă foto: Lockheed Martin
Sistem LRHW - sursă foto: Lockheed Martin

Lockheed Martin a dat publicității prima imagine a ceea ce va fi sistemul LRHW cu rachete hipersonice cu rază lungă.

Imaginea prezentată de gigantul american din domeniul apărării este un concept grafic. Se poate sesiza însă că noul sistem LRHW (Long-Range Hypersonic Weapon) va fi compus din patru lansatoare de rachete. 

Potrivit unei analize efectuate de Defence-Blog,  sistemul LRHW va fi transportat de un trailer M870 ce va deține o greutate de 40 de tone.

Lockheed Martin nu a precizat detalii tehnice ale noului sistem hipersonic, nici viteza pe care rachetele o vor atinge ori raza maximă de acțiune. Cert e că US Army dorește ca primul prototip al unui sistem hipersonic să fie dezvoltat până în 2023.

1. Sistem LRH... (lrhw_racheta_hipersonica_sua_lockheed_martin_19486600.jpg)

Potrivit specialiștilor din domeniul militar, China și Rusia au un avans față de SUA în ceea ce privește dezvoltarea armelor hipersonice. Pe de altă parte, Rusia, prin vocea președintelui Putin, s-a lăudat că este singura țară din lume care deține arme hipersonice. Vladimir Putin a subliniat că rachetele Avangard depăşesc de 20 de ori viteza sunetului, iar cele Kinzhal de zece ori, putând transporta focoase convenţionale ori nucleare.

„Știm foarte bine că, până în prezent, nimeni altcineva în afară de Rusia nu mai deține arme hipersonice. Dar suntem conștienți că și alte state vor dezvolta mai devreme sau mai târziu aceste arme", a spus Vladimir Putin, în martie 2019, în urma unei reuniuni guvernamentale.

Înalți oficiali americani au acuzat în mai multe rânduri Federația Rusă că a furat tehnologia rachetelor hipersonice de la Statele Unite.

În decembrie anul trecut, șeful Pentagonului, Mark Esper, a recunoscut că Statele Unite au rămas, oarecum în urmă, în domeniul dezvoltării armelor hipersonice. El a explicat că, de câțiva ani, SUA au stopat orice programe pe acest segment, preferând să se concentreze pe alte tipuri de arme, dar că acum a venit momentul "ca fiecare dolar să fie investit" în astfel de dispozitive de luptă pentru a dobândi, și aici, supremație absolută.

CITEȘTE ȘI: Donald Trump a acuzat Rusia că a furat tehnologia rachetei hipersonice din SUA

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel