Donald Trump a acuzat Rusia că a furat tehnologia rachetei hipersonice din SUA

Ionel Copcea |
Data publicării:

Mass-media rusă a informat, pe 19.09.2020, că președintele SUA, Donald Trump, a declarat că Federația Rusă și-a creat propriile arme hipersonice furând informații despre acestea de la administrația americană anterioară, condusă de Barack Obama.

„Avem o rachetă super-duper. Îi spun super-duper pentru că este de cinci ori mai rapidă decât rachetele convenționale. Rusia a primit aceste informații de la administrația Obama, le-a furat și și-a construit propria rachetă. Dar, acum avem una care este mult, mult mai rapidă”, a spus Trump în timpul unui miting electoral în Minnesota.

El a confirmat afirmațiile sale anterioare potrivit cărora Statele Unite au creat „cea mai puternică armă”.

„Și este adevărat. Avem arme atât de moderne încât președintele Xi și președintele Putin și toți ceilalți ne invidiază”, a spus Trump.

Acesta a adăugat că „ei nu știu exact ce avem, dar știu că este ceva despre care nici măcar nu au auzit până acum”.

CITEŞTE ŞI: Trump spune că SUA dețin arme de care Rusia și China nici măcar nu au auzit

Comentariul autorului: Potrivit specialiștilor militari, Federația Rusă și China au un avans față de SUA, în ceea ce privește dezvoltarea armelor hipersonice, cu viteze mai mari de cinci Mach (un Mach este egal cu viteza sunetului).

Forțele Armate ale Federației Ruse întrebuințează deja rachete hipersonice cu bazare aeriană și terestră, în timp ce o rachetă hipersonică navală se află într-o fază avansată de testare.

Astfel, încă de la sfârșitul anului 2017, Forțele Aerocosmice au introdus în serviciul de luptă experimental racheta hipersonică cu bazare aeriană Kinzhal, instalată pe avioanele de vânătoare-interceptare MiG-31, în versiunea MiG-31K. Racheta atinge o viteză de 10 Mach și are o bătaie de peste 2.000 de kilometri.

La sfârșitul anului 2019, Federația Rusă a introdus în serviciul de luptă și primul regiment dotat cu blocuri de luptă hipersonice cu bazare terestră Avangard. Într-o primă fază, blocurile Avangard sunt instalate pe rachetele balistice intercontinentale UR-100N UTTH. În perspectivă, acestea vor fi montate pe noile rachete grele de tip Sarmat. Potrivit oficialilor ruși, la ultimele teste, racheta Avangard a atins o viteză de 27 de Mach.

În cadrul Forțelor Navale se află în curs de testare racheta hipersonică Zircon, care se estimează că va fi introdusă în dotare în anul 2022. Racheta va avea o bătaie de aproximativ 1.000 de kilometri și o viteză de nouă Mach.



 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel