Ambasadorul Zuckerman salută acordul dintre Lockheed Martin şi Romaero. 'Crimeea e doar la câteva sute de kilometri de noi'

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a afirmat că actuala colaborare între Lockheed Martin şi Romaero reprezintă parteneriatul pentru securitate şi relaţia extraordinară dintre Statele Unite, România şi Polonia.

Excelența Sa a participat la semnarea Memorandumului de Înţelegere între companiile Romaero şi Sikorsky, parte a grupului Lockheed Martin, în vederea înfiinţării în România a unui Centru Regional de Echipare şi Întreţinere a Elicopterelor Black Hawk, pentru Europa Centrală.

"Acest joint-venture între Lockheed Martin şi Romaero reprezintă parteneriatul nostru pentru securitate şi relaţia extraordinară dintre Statele Unite, România şi Polonia. Această facilitate optimizează capacitatea Statelor Unite de a exporta piese şi know-how în Europa. Acest export de tehnologie către aliaţii din Europa Centrală şi de Est mă asigură că naţiunile noastre vor continua să colaboreze cu prosperitate pentru a-şi apăra integritatea graniţelor.

România are o prezenţă aeriană mai capabilă datorită acestui centru şi sporeşte rolul central al apărării. Acest elicopter este iubit de cei care se bazează pe el şi este temut de cei care se confruntă cu el în bătălie. Acest elicopter este utilizat şi în aplicaţii civile pentru căutare şi salvare. Noi sperăm că acest centru va aduce şi locuri de muncă pentru specialiştii cu înaltă calificare pentru a răspunde oricăror crize în orice moment", a declarat ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Adrian Zuckerman, citat de Agerpres, cu ocazia semnării Memorandumului.

2. -imagine fara descriere- (mh_60m_black_hawk_06625900.jpg)

 

„Crimeea e la doar câteva sute de kilometri depărtare de noi”



Acesta a subliniat că România şi Polonia sunt parteneri pentru apărarea flancului de Est.

"România şi Polonia sunt parteneri pentru apărarea flancului de Est. Sevastopol este doar la câteva sute de kilometri depărtare de noi, la fel şi Tiraspol. Ameninţările hibrid cu care ne confruntăm sunt reale. (...) Semnăturile date astăzi semnifică încredere, iar companiile americane şi româneşti îşi pun în joc prestigiul pentru a îndeplini o promisiune", a mai spus Adrian Zuckerman.

Producătorul de elicoptere Black Hawk, PZL Mielec, parte a grupului Lockheed Martin şi una dintre cele mai importante companii din industria aerospaţială din Polonia, va colabora cu Romaero pentru a dezvolta planul centrului de mentenanţă din Bucureşti.

Acesta va deveni baza operaţiunilor prin care Romaero ar putea deservi viitoarea flotă de elicoptere multi-rol Black Hawk, achiziţionate de Guvernul României, dar şi aparţinând altor operatori, pentru misiuni civile şi militare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel