Aegis Ashore, sistem antirachetă în Polonia. SUA, probleme privind construcția scutului

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Foto: Sistemul american antibalistic Aegis Ashore, instalat în Baza de la Deveselu, România
Foto: Sistemul american antibalistic Aegis Ashore, instalat în Baza de la Deveselu, România

Statele Unite intenționează să instaleze un complex Aegis Ashore în Polonia, pe modelul scutului antirachetă de la Deveselu din România.

Sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore (AAMDS), operațional în România la baza americană de la Deveselu, întâmpină probleme în Polonia, cauzate de construcția sistemului.

Problemele care au afectat construcția sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore din Polonia rămân nerezolvate, însă Agenția de Apărare antirachetă din SUA (MDA) continuă să depună eforturi pentru rezolvarea acestora transmite directorului MDA, potrivit defensenews.com.

La începutul acestui an, generalul Samuel Greaves a declarat în timpul mai multor audieri din Congres, că Aegis Ashore din Polonia nu va ajunge la capacitatea operațională în 2018, așa cum era planificat inițial. Proiectului i-a fost alocat un nou termen privind capacitatea operațională în 2020.

Potrivit generalului american, întârzierea este cauzată de constructorul polonez contractat pentru lucrare, dar a și evidențiat condițiile meteo nefavorabile din locație, lipsa forței de muncă și a altor resurse care au fost dificil de găsit.

În România, scutul antirachetă de la Deveselu, județul Olt, unde forțele americane dețin comanda încă din 2014, a devenit operațional în luna mai a anului 2016.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel