A murit generalul (r) Marin Dragnea, veteran de război

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Generalul Marin Dragnea, veteran de război, a murit la vârsta de 96 de ani.

"S-a stins din viaţă veteranul Marin Dragnea. Generalul Marin Dragnea a luptat sub drapelul României din prima şi până în ultima zi a celui de-Al Doilea Război Mondial şi a slujit Armata României aproape 50 de ani. La numai 12 ani a devenit copil de trupă, iar la 18 ani, în 1941, a plecat voluntar pe front cu o unitate de cavalerie. A participat, timp de 4 ani, la luptele crâncene atât din Campania de Est, cât şi din cea de Vest. Rămas bun, veterane! Respect!", a anunțat Ministerul Apărării Naţionale.

Preşedinte fondator al Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, generalul Marin Dragnea s-a născut pe 30 mai 1923, în comuna Siliştea - Gumeşti.

Potrivit Centrului de Televiziune și Film al MApN, generalul Marin Dragnea a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, mai întâi ca voluntar pe Frontul de Est cu o Divizie de Cavalerie în cadrul Grupului 52 Cercetare. În anul 1942 a fost înaintat la gradul de sergent TR, fiind luat prizonier. S-a întors în țară cu Divizia Tudor Vladimirescu, constituită în 1943 pe teritoriul fostei URSS, cu gradul de sublocotenent (1944). El a fost rănit la încheietura mâinii în luptele pentru eliberarea Oradiei, leziunea cauzându-i o infirmitate pe care o va purta tot restul vieții.

În perioada 1974-1984 a îndeplinit funcția de președinte al Comitetului Olimpic Român. Din anul 1990 era președinte al Asociației Naționale a Veteranilor de Război.

” Viața de militar este frumoasă, dar și dură. M-a călit faptul că de la o vârstă atât de fragedă am slujit armata română. Am fost bun, drept și generos cu subordonații, i-am iubit, m-au iubit, m-au respectat pentru că și eu îi respect pe ei. Cea mai mare bucurie a vieții mele nu a fost atunci când am devenit general, ci a fost atunci când s-a terminat cel de-al doilea război mondial, 9 mai 1945. Această zi am scris-o cu litere de aur în viața mea” spunea generalul Marin Dragnea, amintește sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel