A început a doua rundă de negocieri Ucraina – Rusia (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Negocierile dintre Ucraina şi Rusia au început la frontiera polono-belarusă, iar obiectivul delegaţiei ucrainene este să se convină o încetare imediată a focului şi coridoare umanitare care să le permită civililor să părăsească localităţile de pe linia frontului, a anunţat un consilier prezidenţial ucrainean, precizeaza Reuters şi AFP.

,,Am început discuţiile cu reprezentanţii Rusiei. Punctele cheie de pe agendă sunt o încetare imediată a focului, un armistiţiu şi culoare umanitare pentru evacuarea civililor din oraşele şi satele distruse sau bombardate constant'', a scris consilierul Mihailo Podoliak pe Twitter, postând o fotografie cu membrii celor două delegaţii la masa negocierilor.

Problemele cheie cu care delegaţia ucraineană merge la negocieri sunt: încetarea imediată a focului și permiterea organizării de coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din satele și orașele distruse sau bombardate constant de militarii ruşi.

Prima rundă de discuții dintre Ucraina și Rusia a avut loc pe 28 februarie

După cum a fost precizat anterior, la 28 februarie, delegațiile ucrainene și ruse au purtat prima rundă de discuții în Belarus. Negocierile dintre delegații au fost dificile, dar fără ultimatumuri impuse.

La 1 martie,  ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a subliniat  că Ucraina este pregătită pentru a doua rundă de discuții privind incetarea conflictului. Însă partea ucraineană nu va merge sub nicio formă la discuții dacă Rusia intenționează să-și anunțe doar ultimatumurile. 

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a declarat război Ucrainei și a lansat o invazie pe scară largă. Trupele ruse bombardează și distrug infrastructura critică civilă, efectuând bombardamente masive asupra unor zone rezidențiale din orasele ucrainene, folosind sisteme de artilerie și rachete balistice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel