Zi neagră pentru Ucraina: Două elicoptere Mi-8 aflate în misiune de luptă s-au prăbușit. Incidentul a fost provocat de Su-35 rus

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Două elicoptere Mi-8 ucrainene s-au prăbuşit în regiunea estică Doneţk, în timpul unei misiuni de luptă - transmite, joi, agenţia Rador care citează publicația ucraineană RBC, menţionând că informaţia a fost confirmată de un reprezentant al armatei. 

Potrivit informaţiilor preliminare, şase persoane au decedat, însă datele în acest sens sunt în curs de verificare. Ilia Evlaş, şeful serviciului de presă al Grupului de Forţe "Est" al armatei Ucrainei, a confirmat că tragedia a avut loc în regiunea Kramatorsk, dar nu a oferit alte detalii.

Cu toate acestea, presa de la Kiev scrie că, în momentul în care s-a produs tragedia, un avion de luptă rusesc Su-35 a fost observat decolând, în timp ce elicopterele ucrainene aterizau - manevră efectuată pentru a evita un atac din partea inamicului.

"Da, într-adevăr, a avut loc un accident aerian, care a implicat două elicoptere Mi-8. Se aflau într-o misiune de luptă. În timp ce executau o misiune în spaţiul aerian, a fost detectat un avion de luptă Su-35 inamic", a remarcat Evlaş.

Anchetatorii urmează să stabilească circumstanţele şi cauza exactă a prăbuşirii elicopterelor. RBC aminteşte că, miercuri seară, presa a relatat că două elicoptere militare ucrainene au căzut în Donbas, iar membrii echipajelor şi-ar fi pierdut viaţa. Era vorba despre elicoptere Mi-8 prăbuşite pe 29 august, în raionul Kramatorsk, din regiunea Doneţk. Potrivit presei, elicopterele au fost complet distruse, iar la faţa locului au fost găsite cadavrele a şase militari.

 

La bordul elicopterelor se aflau ofițeri ucraineni care au decedat

 

Anterior, în cursul dimineții, site-ul de ştiri Ukrainska Pravda, preluat de agenția Agerpres, a informat că incidentul a avut loc lângă Kramatorsk, un oraş mare la vest de Bahmut, în regiunea Doneţk, teatrul principalelor lupte dintre trupele invadatorilor ruşi şi cele ucrainene.

Ukrainska Pravda a spus că cele două elicoptere erau complet distruse, iar cadavrele au fost găsite la faţa locului.

Victimele erau ofiţeri ucraineni, dar identităţile lor nu au fost făcute publice din motive de securitate. O slujbă religioasă în onoarea acestora va avea loc joi, în oraşul Poltava din centrul Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel