Zi încărcată pentru Armata Poloniei: Au sosit din SUA 26 de tancuri M1A1 Abrams și 11 lansatoare Himars

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
 Tanc M1A1 ABRAMS pentru Armata Poloniei / Foto: Mariusz Błaszczak / X
Tanc M1A1 ABRAMS pentru Armata Poloniei / Foto: Mariusz Błaszczak / X

Ministrul apărării Mariusz Błaszczak a anunțat că astăzi a fost recepționat, în portul polonez Świnoujście, din apropierea graniței polono-germane, un lot important de echipamente militare din Statele Unite.

Ministrul Apărării Naționale Mariusz Błaszczak a anunțat că miercuri a ajuns un lot important de echipamente militare americane.

Lotul de echipamente primite acum, o livrare importantă pentru armata poloneză, a fost comandat în baza unui contract din 2019 scrie postul public polonez TVP Info.

Lotul primit azi de Armata Poloniei conține 11 lansatoare HIMARS, 26 de tancuri M1A1 ABRAMS, dar și vehicule de asistență tehnică M88A2 HERCULES.

”Astăzi este o zi încărcată pentru portul din Świnoujście. După descărcarea de pe navă a lansatoarelor HIMARS, a început descărcarea a 26 de tancuri M1A1 ABRAMS. Echipamentul va ajunge imediat la militarii noștri”, a menționat Błaszczak, pe paltforma de socializare X (Twitter).

În privința HIMARS, Forțele Armate Poloneze au primit primele lansatoare de rachete M142 HIMARS.în luna mai a acestui an.

 

Polonia, la un pas să devină al treilea cel mai mare utilizator de Abrams la nivel mondial

 

Practic, transportul de astăzi reprezintă jumătate dintr-un batalion de tancuri și completează lotul trimis pe 19 iulie 2022, când primele 28 de tancuri M1A2 Abrams pentru armata poloneză au sosit în Polonia. Militarii polonezi se antrenează pe tancurile Abrams, primite anul trecut, la Centrul Militar de Instruire de la Biedrusko al Forțelor Terestre Poloneze.

Tot în iulie 2022, Polonia a anunțat oficial că va achiziționa un lot suplimentar de 116 tancuri americane Abrams, aflate în uzul Armatei SUA. Achiziția vine după semnarea contractului pentru cele 250 de Abrams în cea mai modernă versiune - Abrams M1A2 SEPv3.

Cele mai multe tancuri Abrams sunt deținute evident de SUA, peste 8.000 de tancuri în toate versiunile aflate în serviciul tuturor structurilor de forță, și de Egipt, care deține peste 1.300 de astfel de tancuri americane.

România cumpără și ea 54 de tancuri Abrams și a demarat procedurile pentru achiziția acestora. Cu toate acestea, procesul de mentenanță a tancurilor se va efectua în Polonia, stat care se află în plin proces de dezvoltare a unui hub pentru mentenanța Abrams.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel